Connect with us

Oh! Media

Tak Boleh Guna Gelaran Permaisuri Tanpa Pengumuman Rasmi

Oh! Politik

Tak Boleh Guna Gelaran Permaisuri Tanpa Pengumuman Rasmi

Siapa je tak kenal bila sebut nama Rihana Petra mesti berkaitan dengan Sultan Kelantan, Sultang Muhammad V. Baru-baru ini, dia selalu berkongsi gambar di laman Instagramnya bersama Sultan Muhammad V. Selepas hampir lapan bulan, pihak Istana Kelantan tiba-tiba mengeluarkan kenyataan rasmi mengenai khabar angin yang melibatkan Sultan Kelantan itu.

Kenyataan itu mengatakan bahawa sebenarnya tak ada sesiapa pun boleh digelar sebagai Permaisuri Kelantan melainkan Sultan Kelantan itu berkahwin dengan orang melayu. Tambahan pula, pihak Istana Kelantan juga memohon agar rakyat tidak menyebarkan maklumat yang tidak benar atau mudah terpengaruh di media sosial.

 “Adalah dimaklumkan bahawa tiada sesiapa pun boleh digelar Permaisuri Kelantan, Raja Perempuan Kelantan, Sultanah Kelantan atau Queen of Kelantan tanpa pengumuman rasmi Istana Kelantan.

“Yang Teramat Mulia Dr Tengku Muhammad Fa-iz Petra ibni Sultan Ismail Petra ialah Tengku Mahkota Kelantan dan bonda Sultan Muhammad V, Yang Maha Mulia Tengku Anis binti Almarhum Tengku Abdul Hamid digelar Yang Maha Mulia Raja Perempuan Tengku Anis,” tulisnya.

+ Baca respon pembaca di Oh! Media.


Oh! Makan

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral. Juga memastikan laman media sosial untuk Oh! Media sentiasa berjalan dengan lancar.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Politik

Trending

ITTIFY

To Top