Connect with us

Oh! Media

Stacy Sahkan Dirinya Memeluk Agama Islam Namun Bukan Kerana Akim Ahmad

Umum

Stacy Sahkan Dirinya Memeluk Agama Islam Namun Bukan Kerana Akim Ahmad

Setelah menjadi tanda tanya ramai, hari ini Stacy mengesahkan yang beliau telah memeluk Islam pagi semalam di Jabatan Agama Islam Johor Bahru, Johor. Stacy melalui satu sidang media yang berlangsung di Pusat Penyiaran Astro, Bukit Jalil sebentar tadi memaklumkan beliau turut ditemani ibu bapanya serta ibi bapa Akim ketika melafazkan dua kalimah syahadah di jabatan itu kira-kira jam 10 pagi.

Semalam, Oh! Media antara media terawal memaparkan sekeping gambar yang dihantarkan kepada kami melalui satu artikel yang masih belum disahkan.

Stacy memberitahu bahawa dia memeluk Islam kerana minat mendalam untuk belajar tentang agama Islam dan bukan kerana hubungan percintaannya bersama Akim Ahmad.

“Ya saya sudah memeluk agama Islam. Saya peluk agama ini bukan kerana sesiapa atau perihal cinta mengaitkan dengan Akim,” katanya

Stacy yang sebelum ini beragama Kristian kini menggunakan nama Islam, Ummu Shaikhah Stacy Anam.

Akim melalui Twitternya, baru sahaja sebentar tadi mengeluarkan satu status mengucapkan selamat datang kepada Stacy selepas sahaja Stacy sendiri membuat pengakuan dalam sidang media.

Video:

Harapan Ohmedia buat Stacy, semoga menjadi muslimah yang benar-benar muslimah biarpun secara berperingkat. Tabahkan diri untuk menghadapi pelbagai cabaran dan dugaan yang akan datang.

XXXL Tak Semestinya Biasa-Biasa

#Pengumuman: Jumbo Queen 2015 kembali tahun ini untuk mencari bakat baru yang memenuhi kriteria dan perwatakan seorang…

Posted by Oh! Media on Tuesday, August 25, 2015

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top