Connect with us

Oh! Media

SPRM Tak Tunggu Lama Cari Penguat Kuasa Lindung Peniaga Haram & Tempat Judi

Oh! Politik

SPRM Tak Tunggu Lama Cari Penguat Kuasa Lindung Peniaga Haram & Tempat Judi

Hari ini pihak SPRM memaklumkan mereka akan menyiasat semua anggota yang dipercayai memberi pelindungan kepada premis perniagaan haram dan kedai judi di sekitar Sungai Buloh.

Tindakan ini dilakukan selepas tersebarnya video pendedahan dari pemilik Hot Burger iaitu Mohd Asri.

Datuk Seri Ahmad Khusairi Yahaya yang merupakan Timbalan Ketua Pesuruhjaya Operasi SPRM menegaskan perkara itu.

Saya sudah menghubungi Pengarah Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) Datuk Zamri Yahya pada pagi ini. Beliau memaklumkan pihak JIPS akan mengambil tindakan tegas ke atas premis perjudian termasuk mana-mana pegawai yang melindungi aktiviti perjudian itu kerana kesalahan terbabit di bawah bidang kuasa Polis Diraja Malaysia (PDRM). – Katanya.

Bagaimanapun, beliau turut memberi ingatan kepada masyarakat agar menggunakan saluran yang betul dan tidak menghebahkan sesuatu isu itu terus melalui media sosial sehingga boleh membahayakan diri sendiri.

Tindakan ini juga membolehkan mereka yang melakukan jenayah menghapuskan segala bukti dengan cepat sehingga tidak dapat dikesan pihak berkuasa lagi.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca yang ikuti perkembangan isu ini di Facebook Oh! Media.Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Politik

Trending

ITTIFY

To Top