Connect with us

Oh! Media

SimpleRT adalah untuk Android tethering terbalik, berkongsi sambungan PC anda untuk Android

Umum

SimpleRT adalah untuk Android tethering terbalik, berkongsi sambungan PC anda untuk Android

Anda semua tahu apa itu mobile tahtering? pasti semua pengguna smartphone pernah menggunakannya walaupun hanya sekali betul? ianya sangat berguna dimana ia boleh berkongsi data smartphone anda kepada peranti yang lain seperti laptop, desktop, tablet dan lain-lain melalui hotspot WiFi yang telah sedia ada dalam kebanyakan smartphone sejak beberapa tahun yang lalu lagi. Akan tetapi bagaimana pula untuk berkongsi deskop atau sambungan WiFi laptop untuk peranti Android Anda?
Mungkin anda tidak nampak apa yang hendak dimaksudkan, sedangkan Android smartphone boleh mendapatkan sambungan WiFi dengan sangat mudah. Betul, ini hanya untuk berkongsi pengalaman dan ilmu bersama. Apa anda terfikir jika terdapat satu cara lain untuk berkongsi sambungan rangkaian laptop anda ke peranti Android anda ke atas USB? Anda mungkin memerlukannya jika WiFi telefon anda entah bagaimana rosak dan anda tidak mempunyai isyarat untuk menerima data selular yang kuat. Apa jua keadaan adalah, SimpleRT adalah projek yang boleh menjadikannya satu kenyataan.


connected

Aplikasi ini masih dalam pembinaan, tetapi developer telah menerbitkan kod beliau melalui Github. Tidak perlu root dan ADB untuk aplikasi ini, ini adalah yang paling  mengejutkan. Anda hanya menjalankan program konsol PC-side, sambungkan peranti anda melalui USB dan ia berjalan. Ada beberapa langkah / kebenaran awal apabila anda mula-mula menjalankan, tetapi itu adalah perkara normal.


Kita sebenarnya masih tidak tahu apa fungsinya lagi, tetapi ia adalah baik untuk mengetahui bahawa ini boleh dilakukan. Cuba app jika anda mahu tahu, dan berkongsi dengan kami hasilnya. Semak pautan sumber di bawah.


SOURCE: Github

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top