Connect with us

Shila Amzah Selamat Melahirkan Cahaya Mata Sulung!

Umum

Shila Amzah Selamat Melahirkan Cahaya Mata Sulung!

Tahniah sis ucapkan kepada Shila Amzah dan suami, Haris Idraki atas kelahiran cahaya mata sulung diorang. Wow! Sis tak percaya yang Shila ni dah ada anak tau sebab sis kenal dia dari zaman muda lagi. Kalau korang nak tahu nama yang diberikan ialah Seth Uwais Bin Haris Idraki dengan seberat 2.88kg. Wah, sedap betul nama dia!

A post shared by 씰라茜拉shila amzah🇲🇾 (@shahilaamzah) on


Shila Amzah melahirkan anaknya secara pembedahan ya gais. Sis tak sabar nak tengok muka anak lelaki sulung Shila, mesti comel kan macam mommy dan daddy dia? Alhamdulillah, tahniah sekali lagi sis ucapkan kepada mereka berdua dan selamat berpantang Shila!

Assalamualaikum semua, sorry sangat tak dapat balas msg satu2.. Sha baru dapat baca semua ni.. Batu dapat nak jalan Sikit2 as I’ve been on drugs these few days kan 😊 Alhamdulillah Seth is a healthy baby boy.. Sha just tak dapat nak bf betul2 lagi sebab c section ji Sgt tak selesa nak bf.. Hari ni gagahkan diri juga utk bangun.. Keluar kan Segala tiub from my body.. Kalau ada tips on post c section boleh la Korang share dgn sha Korang punya experience 🙏 Anyways banyak orang Tanya kenapa sha kena emergency c section, actually disebabkan oleh sha failed utk dilate sampai habis walaupun dah Di induced, first kita try prostin, then the next day kita try foley balloon.. Then lepas air ketuban pecah, kita try Pitocin that night.. And I’ve been contracting tinggi sangat2.. Before amek Pitocin sha buka 4cm je so me and haris decided to take epidural (it was amaaaaazinggggg) doctors and nurses kat HUKM ni semua sangat bagus.. Tak sakit Sgt pun bila jarum tu masuk kat belakang, Doctor ckp dengan sha supaya duduk, peluk bantal and jangan gerak.. So I didn’t move at all.. Bila ubat masuk, you’ll get a tingling feeling macam kena mild electric shock.. Then I started to feel numb from my lower back, lower abdomen, sampai la kaki.. Honestly after days of contractions sha rasa relieved Sgt bila dapat epidural tu.. (sambungan kat comment bawah)
A post shared by 씰라茜拉shila amzah🇲🇾 (@shahilaamzah) on


+ Baca respon pembaca Oh! Media.


Oh! Media Wayang


Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral. Juga memastikan laman media sosial untuk Oh! Media sentiasa berjalan dengan lancar.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

To Top