Connect with us

Oh! Media

Sekutu Anning, Peter Kelly Semarakkan Lagi Penghinaan Ke Atas Islam

Oh! Politik

Sekutu Anning, Peter Kelly Semarakkan Lagi Penghinaan Ke Atas Islam

Masih ingatkah korang dengan si kepala telur? Selepas Senator Fraser Anning dari Australia membuat kenyataan untuk melarang kemasukan imigran Islam dan berkulit hitam ke Australia, kini sekutunya yang diumumkan sebaai calon Parti Konservatid Kebangsaan untuk kerusi di New South Wales telah menambah lagi marak api apabila melakukan penghinaan terhadap Islam.

Peter Kelly, merupakan sekutu kuat Anning dan dia telah menghina golongan wanita yang berbadan besar dan menyamakan Al-Quran dengan ’tisu tandas’.


Peter Kelly

Satu jam selepas beli­au diumumkan sebagai ca­lon pada Jumaat lalu, Kelly berkongsi artikel ber­kaitan dakwaan serangan Muslim terhadap gereja di Perancis berserta komen berbaur Islamofobia.

“Minyak dan air seme­mang­nya tidak boleh bercampur. Tidak kira seberapa banyak kamu mahukannya dicampurkan,” katanya seperti dipetik oleh portal Daily 10.

Halaman Facebook periba­dinya turut menunjukkan be­berapa hantaran anti-Is­lam dan kebencian terhadap wanita.

Sebelum ini juga, dalam salah satu han­taran Kelly berkata, beliau ti­dak kisah untuk menyakitkan hati orang Islam dan turut mengeluarkan kenyataan menghina Nabi Muhammad SAW.

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Politik

Trending

ITTIFY

To Top