Connect with us

Oh! Media

Samsung Dikatakan Tergesa-gesa Dalam Membuat Perkara Dan Keputusan

Umum

Samsung Dikatakan Tergesa-gesa Dalam Membuat Perkara Dan Keputusan

Kami masih belum selesai dengan Galaxy Note 7. Samsung masilh lagi belum menemui punca “meletup” yang dikaitkan dengan bateri tetapi pihak atasan Samsung telah berjanji untuk mecari punca itu. Ia menjadikan satu hingga dua bulan kegilaan terhadap Samsung tercetus dimana bermulanya Samsung Galaxy Note melangkah nombor dan kemudiannya menjadi peranti paling maju pernah di hasilkan.

Kami fikir ia adalah akan ada satu lagi peranti Note yang akan menjadi bestseller dan menarik perhatian pengguna dengan benchmarks dan tahap ujian ketahanan yang menarik tetapi malangnya, walaupun belum mecapai target syarikat teknologi dari Korea Selatan ini telah megumumkan panggilan balik dan membuat program penggantian yang baru. Ia kelihatan seperti salah satu langkah bijak akan tetapi, U.S Customer Product Safety Commission berkata mereka perlu mendapatkan ia secara “rasmi” terlebih dahulu. Samsung telah melakukan kerjasama dengan suruhanjaya itu dengan beberapa syarikat penerbangan dan organisasi lain.

ADVERTISEMENT

Samsung telah menjadi terlalu sibuk berhadapan dengan masalah ini tetapi kelihatan seperti pelbagai keputusan yang mereka buat telah membawa lebih banyak mudarat daripada kebaikan. Masalah tidak berhenti dan lebih aduan telah dilaporkan dan dengan itu syarikat kemudian digesa untuk mengumumkan penarikan balik untuk kali ke-2.

Syarikat terlalu cepat membuat pengumuman dan keputusan mingkin itu salah satu sebab mengapa boleh berlaku masalah seperti ini.Terdapat juga spekulasi bahawa pihak atasan sebenarnya tahu sebabnya.Mengapa perlu mereka melakukan panggilan balik jika mereka bergitu yakin dengan kualiti produk keluaran mereka? Tidak pula kedegaran tentang Peranti Samsung itu terbakar tetapi syarikat teknologi gergasi Korea Selatan telah melakukan panggilan semula dengan pantas.

Samsung mengumumkan penarikan balik itu bukanlah satu masalah bagi mereka. ia masih belum selesai dalam proses penukaran telefon yang “tidak selamat”. Sesetengan pengguna masih berkeras untuk mendapatkan telefon baru atau mereka terlalu takut kes yang serupa akan berlaku.

Samsung dipercayai mempunyai penemuan awal siasatan, tetapi tidak mendedahkannya. Apa yang pengguna tahu adalah punca ia meletup disebabkan bateri bermasalah dan menukar pembekal. Perkara yang sama berlaku kepada beberapa pemilik Note 7 di bahagian-bahagian yang berlainan di dunia. Banyak yang telah diperkatakan mengenai Galaxy Note 7 tetapi kita masih tidak tahu lagi kerana ia belum berakhir siasatan.

Via : Wall Street Journal

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

30 Hari Paling Trending

To Top