Connect with us

Oh! Media

Iran Letak Ganjaran RM320 Juta Untuk Kepala Trump, Ini Jawapan Sombong Trump

Oh! Politik

Iran Letak Ganjaran RM320 Juta Untuk Kepala Trump, Ini Jawapan Sombong Trump

Info terkini mengenai tindak balas Iran terhadap pembunuhan Komander Tertinggi Tentera Elit mereka, Iran telah meletakkan nilai ganjaran sebanyak RM320 juta untuk kepala Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump bagi membalas dendam ke atas kematian Qasem Soleimani.

ADVERTISEMENT

Ganjaran AS$80 juta ni diumumkan Iran bagi mereka yang berjaya membunuh Presiden AS dan turut mengancam menyerang White House. Dengan itu, Iran telah meminta semua rakyat mereka untuk menderma sebanyak AS$1 (RM4.10) setiap seorang bagi mencukupkan jumlah RM320 juta.

Pengumuman ini dilakukan Iran sewaktu perarakan jenazah Soleimani di Mashad dan turut membuat keputusan untuk tidak mematuhi sebarang had yang dikenakan dalam perjanjian nuklear 2015.

Apa pula respon Trump? Lihat semua Tweet Trump yang sombong!

Semua kenyataan media ini adalah pemberitahuan kepada Kongres bahawa AS akan bertindak dengan lebih keras jika Iran menyerang sebarang individu atau menjadikan kita sebagai sasaran. Notis undang-undang tidak diperlukan tetapi akan diberikan. – Kata Trump di Twitternya.+ Baca respon pembaca Oh! Media.


Oh! YoutubeComments

Lagi dalam kategori Oh! Politik

30 Hari Paling Trending

Ke Atas