Connect with us

Oh! Media

Proton X50 Disahkan Bakal Diperkenalkan Pada Tahun Hadapan

Oh! Gear

Proton X50 Disahkan Bakal Diperkenalkan Pada Tahun Hadapan

Selepas kejayaan Proton SUV X70 yang berjaya menarik ramai pembeli, kini Proton tampil dengan SUV kedua mereka setelah Carlist melaporkan model X50 dalam kelas 12 telah sah didaftarkan di Perbadanan Harta Intelek Malaysia.

ADVERTISEMENT

Proton X50 ini juga dikatakan akan dilancarkan pada tahun hadapan dan ia juga diasaskan dari model Geely  Binyue dan masih giat melakukan penyesuaian dan pengujian terhadap model berikut.

Apa yang dapat dilihat dari reka bentuk pada Proton X50 ini, ia akan tampil dengan rekaan yang lebih menarik dan mempunyai kelengkapan serba canggih.

Proton X50 juga akan dilengkapi dengan padanan transmisi klac berkembar automatik dengan enjin 1.5 turbo pada model tersebut, mampu menjana kuasa 174hp dan tork 255Nm dan membolehkan kenderaan itu memecut dari 0-100km/j dalam masa hanya 7.9 saat.

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.


Oh Media Gaming atau lebih dikenali dengan panggilan OMG merupakan sebuah lagi produk Oh! Media yang ditubuhkan atas dasar minat kami dalam dunia permainan video dan demi menyahut seruan dalam memajukan Sukan Elektronik (e-Sport) di Malaysia.

Banyak yang disediakan OMG hanya untuk korang merasai sendiri pengalaman bermain permainan elektronik seperti Playstation 4, Nintendo Switch, Xbox, Racing Simulator, NesClassic dan banyak lagi.

So, korang yang belum lagi sampai OMG tu boleh terus search Google Maps atau Waze “Oh Media Gaming” dan ikuti kami di Facebook Oh Media Gaming – OMG dan Instagram @ohmediagaming.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Gear

Ke Atas