Connect with us

Oh! Media

Perdana Menteri Findland Sipila Letak Jawatan Setelah Gagal Tunai Janji

Oh! Politik

Perdana Menteri Findland Sipila Letak Jawatan Setelah Gagal Tunai Janji

Terkini Juha Sipila mengumumkan peletakan jawatannya sebagai Perdana Menteri Finland selepas dikatakan gagal menunaikan janji reformasi sosial dan penjagaan kesihatan selepas lima minggu pilihan raya parlimen.

Sipila juga menyifatkan kegagalan meluluskan reformasi itu sebagai ‘kekecewaan besar’ dan sejak 2015, beliau mengetuai kerajaan pakatan daripada parti Tengah, parti konservatif Pakatan Nasional dan parti anti Eropah Blue Reform.

Walaupun selama ini, Sipila menjadikan reformasi terbabit sebagai satu keutamaan kerjaan, namun ia tetap gagal mencapai persetujuan ketiga-tiga parti berkenaan.

Sipila melihat reformasi itu penting untuk mengurangkan peningkatan kos merawat penduduk yang pantas menjadi semakin berusia.

Sumber: Berita Harian

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.


Oh Media Gaming atau lebih dikenali dengan panggilan OMG merupakan sebuah lagi produk Oh! Media yang ditubuhkan atas dasar minat kami dalam dunia permainan video dan demi menyahut seruan dalam memajukan Sukan Elektronik (e-Sport) di Malaysia.

Banyak yang disediakan OMG hanya untuk korang merasai sendiri pengalaman bermain permainan elektronik seperti Playstation 4, Nintendo Switch, Xbox, Racing Simulator, NesClassic dan banyak lagi.

So, korang yang belum lagi sampai OMG tu boleh terus search Google Maps atau Waze “Oh Media Gaming” dan ikuti kami di Facebook Oh Media Gaming – OMG dan Instagram @ohmediagaming.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Politik

Trending

ITTIFY

To Top