Connect with us

Oh! Media

Hati-Hati! Perompak Hantar Bunga Depan Rumah

Umum

Hati-Hati! Perompak Hantar Bunga Depan Rumah

Semakin hari, kegiatan rompakan di rumah semakin menjadi-jadi. Kalau dulu biasanya rompakan berlaku di malam hari tapi kini perompak semakin berani melakukan kerja mereka disiang hari.

Terutama bagi yang tinggal di dalam rumah teres, terlalu banyak kes yang berlaku kepada di kawasan perumahan seperti itu kerana mungkin ia lebih mudah bagi perompak melakukan pekerjaan.

Oleh itu, satu kiriman Whatsapp yang dihantar kepada Oh! Media, mendedahkan salah satu tektik terbaru perompak untuk memulakan operasi mereka.

“PERHATIAN!! sila kunci pagar rmh.. jgn biarkn x berkunci.. skg ni bru berlaku pd kwn sy rmh di bandar country homes, jam 1.35ptg seorang lelaki membawa sejambak bunga dan meminta kwn sy keluar dr rmh utk ambil bunga tu..

lelaki tu ckp ada org bg.. bila kwn sy suruh tglkn je bunga tu di pagar, lelaki itu desak suruh juga keluar rmh ambil bunga tu kt tgn dia..apabila kwn sy ckp silap alamat kot, dia bertegas ckp ni utk awak, tp kwn sy x keluar.. perkara sama berlaku pd sepupunya rmh di kwsn bch jgk jam 2.50pm..tp mereka x dpt buat apa2 sb pintu pagar berkunci..

mungkin ini taktik mereka merompak..takut apabila kita terhidu bunga tu kita dipukau ataupun diacu senjata..mereka menaiki bmw hijau.. dan skg sedang dicari oleh pihak polis.. sila berhati2.. jgn percaya pd sesiapa.. sentiasa kunci pintu.. dan jika dipanggil oleh org tidak dikenali eloklah jgn layan..sebarkn utk keselamatan bersama..”

OHMEDIA: Berhati-hatilah sentiasa. Samaada di rumah mahupun diluar, mungkin kita pula menjadi sasaran mereka. Nauzubillah!

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top