Connect with us

Oh! Media

Pasangan Muda Kongsi Tips Mudahnya Perkahwinan Tanpa Perlu Bajet Besar

Umum

Pasangan Muda Kongsi Tips Mudahnya Perkahwinan Tanpa Perlu Bajet Besar

Gambar diatas sewaktu majlis nikah saya pada 10hb.m, sabtu yang lepas. Saya nak share kisah perkahwinan saya yang simple ni.

Tiada pelamin, tiada sewa baju pengantin yang grand, tiada karaoke, tiada kompang, tiada lagu-lagu berkumandang dan tiada kos yang besar. Alhamdulillah kami bernikah dengan bajet yang sangat kecil. Semuanya dipermudahkan.

Saya hanyalah seorang pemuda yang masih tiada pekerjaan tetap dan isteri saya hanyalah seorang kerani swasta. Pendapatan kami kecil. Tapi apabila kami rancang untuk bernikah secara sederhana, alhamdulillah Allah permudahkan urusan kami.

Setiap kekurangan samada duit ataupun hal berkaitan perkahwinan kami, pasti akan selesai dengan bantuan dari Allah. Sememangnya jika kita niat untuk buat perkara yang baik, Allah akan permudahkannya. Jadi bagi diluar sana yang takut untuk kahwin, minta pasangan korang ‘open minded’ sikit.

Cuba berfikir di kuar kotak. Kenduri kecil tak beri efek apa-apa pada pandangan orang, bahkan ia lebih baik disisi yang maha kuasa. Sekian .

Amirul Asnawi & Nurshuhada Sobri.10/10/2015

OHMEDIA: KAMI DOAKAN SEMOGA PASANGAN INI KEKAL BAHAGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT. BERSEDEHANA ITU INDAH.

Video Senaman Di Rumah Untuk Dapat Badan Yang Cantik!

4minit Bakar Lemak CEPAT dari Rumah

Share dan tag kawan-kawan korang. Cabar diorang berapa set boleh habiskan. Habis kesemua rutin, baru dikira satu set. Berapa set yang korang mampu buat? Set the Time n Lets Go!!Thanks to Strongman Fitness (Y)

Posted by Oh! Media on Monday, October 12, 2015

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top