Connect with us

Oh! Media

Nazri Aziz Disiasat Polis di Bawah Akta Hasutan

Oh! Politik

Nazri Aziz Disiasat Polis di Bawah Akta Hasutan

ADVERTISEMENT

Akibat kelancangannya mengeluarkan kenyataan terhadap Tunku Mahkota Johor (TMJ), Menteri Kebudayaan dan Perlancongan Datuk Seri Nazri Aziz telah disiasat polis dibawah akta Hasutan 1948.

Beberapa laporan polis telah dibuat terhadap Nazri dan Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar mengesahkan bahawa pihaknya akan merekodkan kenyataan daripada menteri itu tidak lama lagi.

46 NGO kaum India di Johor telah membuat laporan polis terhadap Nazri susulan kenyataannya terhadap TMJ dan mahu menteri berkenaan menarik balik kenyataan tersebut dan memohon maaf kepada TMJ.

Dalam perkembangan sama, ahli exco kerajaan negeri Johor Datuk Zulkurnain Kamisan dalam satu kenyataan semalam menasihati Datuk Seri Nazri Abdul Aziz supaya tidak bersikap “kurang ajar.”

“Saya menyarankan agar menteri ini lebih muhasabah diri dan cermin diri kerana jawatan menteri tidak boleh digunakan sebagai alat untuk bersikap kurang ajar.

“Rakyat Johor tidak pernah sesekali menderhaka dan kita akan menentang setiap anasir yang boleh merosakkan perpaduan antara rakyat Johor,” kata Zulkurnain.

OHMEDIA: Menteri-menteri Malaysia ni dasyat. Seorang chef nasi goreng, seorang lagi gangster! Feww!

Rahsia memikat dan terpikat dengan mudah. Haruman berteknologi tinggi yang mempunyai kesan aura yang dapat mencuri…
Posted by Oh! Media on Wednesday, June 10, 2015

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Politik

30 Hari Paling Trending

Ke Atas