Connect with us

Oh! Media

Memperkenalkan Project Zero Prize, pertandingan hacking Android bug yang tersendiri dari Google

Umum

Memperkenalkan Project Zero Prize, pertandingan hacking Android bug yang tersendiri dari Google

Jika anda masih tertanya-tanya mengapa syarikat yang sah menaja hackfests dan pertandingan penggodaman terutama pada produk mereka sendiri, ini adalah kerana ia adalah salah satu cara yang paling cepat untuk mencari kelemahan yang berakar umbi di pintu masuk penggodam kepada sistem yang selamat. Kini Android adalah jauh daripada selamat, tetapi ia telah membuat langkah-langkah ke arah yang betul khususnya Android Marshmallow dan baru-baru ini Android Nougat, dan dengan buletin keselamatan bulanan yang Google meletakkan keluar. Berikut adalah satu lagi langkah ke arah itu, satu pertandingan hacking baru oleh Google yang dikenali sebagai “Projek Hadiah Zero”.

Pertandingan The Project Zero Prize menyasarkan untuk mencari kelemahan pelaksanaan terpencil di Android. Penggodam akan perlu untuk “mencari satu rangkaian kelemahan atau pepijat yang mencapai pelaksanaan kod jauh pada pelbagai peranti Android mengetahui hanya nombor telefon dan e-mel yang ada dalam peranti anda. Dengan itu, kita tahu bahawa Google sedang memburu untuk managani kelemahan sebelum penggodam berniat jahat memegang daripada mereka.

Mereka yang ingin menyertai pertandingan ini perlu melaporkan bug mereka telah mejumpa di Issue Tracker Android, dan mereka boleh menggunakan bug mereka telah jumpa apabila rantaian bug selesai dan kelemahan berkenaan terdedah sepenuhnya. Hanya orang yang pertama mengemukakan bug yang dapat menggunakannya sebagai sebahagian daripada rangkaian mereka, jadi kami rasa ia “file early, file often” untuk anda semua yang ingin menyertai.

Hadiah-hadiah yang diberkan adalah, USD $ 200,000 untuk hadiah pertama, USD $ 100,000 untuk hadiah kedua, dan sekurang-kurangnya USD $ 50,000 untuk hadiah ketiga. Semak pautan sumber di bawah untuk maklumat lanjut.

SUMBER: Google

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top