Connect with us

Oh! Media

MediaTek Menaik Taraf Chipset Deca-Core Helio X23 dan X27

Umum

MediaTek Menaik Taraf Chipset Deca-Core Helio X23 dan X27

Oleh kerana teknologi sentiasa bergerak ke hadapan, Pengeluar juga perlu bergerak kehadapan dengan tekologi dan inovasi baru atau ia akan mati bergitu sahaja. Salah satu syarikat gergasi, MediaTek juga terus berjuang untuk bersaing dengan chipmakers yang lain dengan mengeluarkan chipset yang lebih baik iaitu jenis deca core, Helio X23 dan Helio X27. Ini adalah peningkatan kepada Helio X20 dan X25 yang sedia ada.
The Helio X23 mengekalkan MediaTek Tri-Kluster seni bina Deca-core (2x Cortex-A72 + 4x Cortex-A53 + 4x Cortex-A53) didorong oleh MediaTek CorePilot 3.0 teknologi. The Helio X27 khas mendapat upgrade kelajuan tertinggi. Helio X25 pula dengan teras Cortex A72 beroperasi pada 2.6GHz, dan benjalan dengan 875MHz untuk GPU Mali.

Kedua-dua chipset juga dilengkapi dengan sokongan baru untuk dual kamera fotografi yang canggih, sesuatu yang kita lihat dalam beberapa telefon tahun ini dan mungkin akan melihat lebih banyak tahun depan. Chipset sudah bersedia untuk warna + monokrom + isian aplikasi luar mengambil kesempatan terhadap teknologi baru ini.

Kedua-dua X23 dan X27 juga dapat meningkatkan kecekapan tenaga yang ketara dari variannya lebih awal. Kita mungkin akan mula melihat peranti dengan X23 dan X27 chipset pada suku kedua 2017.

Sumber: MediaTek

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top