Connect with us

Oh! Media

Link Dikenali Sebagai ‘Peranti Storan Hidup Dan Peranti Komunikasi’ Mudah Alih

Umum

Link Dikenali Sebagai ‘Peranti Storan Hidup Dan Peranti Komunikasi’ Mudah Alih

Jika terdapat Cloud Storage sebenar yang korang boleh membawa secara fizikal dengan korang di mana-mana, korang nak? Sudah tentu semua orang mahukan itu jika ia mempunyai akses kepada semua fail dari sumber yang lebih stabil bukan? Dan mereka masih belum menciptanya lagi, tetapi yang paling dekat korang  dapatkan adalah Link, yang mewujudkan Fasetto atau panggilan lainya “Peranti Storan Hidup Dan Peranti Komunikasi.” Korang boleh membawa ke mana sahaja dan korang tidak perlu untuk menyambung kabel kepadanya.

Korang boleh katakan sudah ada produk seperti itu di pasaran dipanggil pemacu keras luaran, tetapi ini mungkin lebih daripada itu. Ia sebenarnya dikuasai oleh Samsung’s BGA solid-state drive (SSD) dan Linux-driven Exynos 7420 octane core processor. Adakah kita akan berkata, mampukah ia boleh mampu dimuatkan dalam poket korang? Ia hanya 2-inci di secara menyeluruh, ketinggian 1 inci dan berat hanya 3 auns. Dengan hanya berbadan kecil, ia membawa storan sebesar 2TB data dan fail korang. Ia sangat teguh, reka bentuk kalis air yang akan sentiasa melindungi daripada haba atau sejuk yang melampau, dan juga jatuh yang tidak dijangka dalam mesin basuh.

Dan kerana ia tidak memerlukan wayar, korang boleh membuat pengstriman dan berkongsi kepada beberapa peranti pada satu masa, seperti memberikan satu fungsi penyimpanan cloud. Korang boleh mengakses fail melalui Link’s own dedicated broadcast Wi-Fi, selular, Bluetooth, dan jika korang mahu menggunakan wayar, korang boleh gunakan melalui sambungan USB-C. Mana-mana peranti dan platform akan dapat mengaksesnya, tetapi melalui perisian adat maju keselamatan pembaharuan, kebenaran pengguna, dan lapisan dan lapisan penyulitan perkakasan dan perisian untuk melindungi data korang.

Link dipamerkan di Consumer Electronic Show di Las Vegas dan merupakan CES 2017 inovasi Anugerah Penerima dalam empat kategori. Ia akan dikeluarkan pada musim bunga nanti tetapi korang boleh membuat tempahan awal. Sudah tentu perkara seperti ini tidak akan menjadi murah, dengan model 2TB pada harga $1150 (RM 5150) dan versi 256GB yang lebih kecil pada harga $349 (RM 1563). Menambah modul LTE akan dikenakan kos pada korang sebanyak $150 (RM 672).

SUMber : Fasetto

Teruskan membaco..
Anda mungkin juga menyukai...

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top