Connect with us

Oh! Media

Konnecti1 Membolehkan Korang Menyambung Ke Rangkaian WiFi Lebih Daripada 100 Negara Pada Kadar Tempatan

Umum

Konnecti1 Membolehkan Korang Menyambung Ke Rangkaian WiFi Lebih Daripada 100 Negara Pada Kadar Tempatan

Jika korang sentiasa mengembara untuk kerja atau percutian, sebenarnya benda yang paling mahal selain daripada tiket penerbangan dan tempat penginapan adalah caj perantauan korang. Ya, terdapat beberapa jalan penyelesaian di pasaran yang dapat membantu korang menyelesaikan masalah itu, dan kini syarikat Hong Kong, Nuu Mobile menawarkan korang sesuatu. Mereka baru sahaja mengumumkan peranti perantauan baru yang dikenali sebagai Konnecti1 yang akan membolehkan korang untuk mengakses rangkaian Wi-Fi di lebih daripada 100 buah negara, tetapi pada kadar tempatan mereka.

The Konnecti1 sebenarnya adalah 4G LTE peranti perantauan tanpa wayar global yang memberikan korang data tanpa had apabila korang berada di negara tersebut. Apabila korang melawat salah satu daripada negara-negara yang mempunyai sokongan, maka korang akan disambungkan ke rangkaian tempatan dan tidak membayar yuran perantauan yang terlalu tinggi sekadar untuk dapat mempunyai Internet. Sambungan dibuat melalui VPN dan membolehkan sehingga 5 peranti menyambung kepadanya, jadi jika korang mempunyai komputer riba, telefon pintar, tablet, konsol permainan mudah alih, dan telefon pintar lain dengan korang, semua boleh menyambung kepada peranti ini pada masa yang sama.

Korang juga boleh menggunakan Wi-Fi untuk membuat panggilan dan teks kepada sesiapa sahaja melaluinya. Bergantung kepada sambungan data tempatan, korang boleh dapat kelajuan muat naik dan kelajuan muat turun daripada jika korang hanya menggunakan sambungan perantauan korang. Dan kerana ia adalah ringan, korang boleh membawa ia di mana sahaja korang pergi tanpa perlu mengorbankan ruang dalam beg korang.

Tiada kontrak, pendaftaran, atau yuran pengaktifan bagi Konnecti1. Malangnya, mereka adalah satu-satunya gadget yang kita tahu tentang peranti seperti ini untuk masa sekarang, tetapi kita mungkin akan mendengar lebih daripada Nuu Mobile tidak lama lagi.

SUMBER : Konnecti1

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top