Connect with us

Oh! Media

Kemunculan Flagship Samsung S7

Umum

Kemunculan Flagship Samsung S7


Pengeluar alatan elektronik terkemuka “SAMSUNG” sedang bersiap sedia melancarkan The Next Flagship Smartphone, Samsung Galaxy S7. Pada zaman kini, sememangnya mudah berita2 leak ini boleh didapatkan. Ok takpe, ape yang ditawarkan dalam smartphone flagship ini? Kita lihat di bawah.


Tahun lepas, single core Samsung S6 memperoleh markah “Geekbench” 1250-1450. Manakala untuk multi-core pula mendapat markah sebanyak 4200-4800. Tapi, Samsung S7 ini memang banyak improvement dia. Kita lihat single core smartphone ini mendapat markah sebanyak 1873 dan 5946 untuk multicore.

Dari segi spesifikasi, Samsung S7 akan beroperasi menggunakan Android 6.0.1 dan mempunyai 8 teras chipset yang akan dikenali sebagai Samsung Exynos. Chipset ini akan beroperasi dalam kelajuan 1.59GHz dan RAM sebanyak 4Gb. Nampak cukup tinggi dari apa yang kita dapat tahu. Selain tu, leak yang lain apa yang diicadangkan handphone ini ada pressure-sensitive screen boleh catch-up Apple 3D Touch feature kat Apple Iphone 6s. Ada jugak high speed charging USB Type-C yang akan menjadikan proses mengecas phone anda lebih singkat.

Ada lagi tau, kamera dekat phone pun akan dikemaskini. Dengan low light enhancement, gambar lebih natural. Dan paling menonjol, lens kamera dah tak bonjol lagi atau “lens bulge”.


Dah tak banyak masa, sebulan je lagi untuk tunggu “Big Reveal” dari Samsung. Adakah phone flagship ini akan dapat mengekalkan nasibnya dalam kancah phone Andorid yang sememangnya sangat kompetetif. Kita tunggu dan saksikan kemunculannya. 



Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

To Top