Connect with us

Oh! Media

Jurugambar Ini Buang Semua Telefon Pintar Dan Lihat Betapa Sunyinya Dunia

Oh! Lifestyle

Jurugambar Ini Buang Semua Telefon Pintar Dan Lihat Betapa Sunyinya Dunia

Memang pelik bila dengar seseorang itu tidak memiliki smartphone kerana zaman sekarang smartphone dilihat sesuatu alat yang wajib dimiliki oleh setiap orang untuk berhubung. Adakah korang tengah baca artikel ni menggunakan smartphone sekarang? Kalau ya, cuba bayangkan smartphone korang tiba-tiba hilang dan tidak wujud dan korang hanya sedang tenung tangan yang kosong. Mesti sunyi kan? Orang akan mengatakan kita gila dan orang sekeliling seperti diabaikan.

Inilah yang cuba disampaikan oleh seorang jurugambar US, Eric Pickersgill apabila dia cuba membuang semua smartphone yang dipegang oleh seseorang hanya untuk memberi peringatan kepada kita, betapa peliknya apabila ia berlaku.

Memang tidak dapat dinafikan yang kewujudan smartphone ini banyak memberikan kita kesenangan dalam menjalankan pekerjaan seharian. Tapi ia tidak bermaksud untuk ia menghantui hidup kita setiap masa, sehinggakan perhubungan antara manusia tidak lagi semesra dahulu. Jom tengok gambar-gambar yang disedikan Eric.

Sunyi kan? Bagi Ohmedia tak salah pun sekiranya kita ingin melayan dan melihat apa yang menarik di dalam smartphone, tetapi jika kita bersama insan tersayang, keluarga, anak-anak dan rakan, hargailah masa itu untuk bersama mereka dan simpanlah smartphone itu untuk masa yang lebih berkualiti.

+ Baca respon pembaca Oh! Media.


Oh! Media Makan


Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Lifestyle

Trending

ITTIFY

To Top