Connect with us

Jom Saksikan Trailer Kedua Upin & Ipin – Keris Siamang Tunggal

Umum

Jom Saksikan Trailer Kedua Upin & Ipin – Keris Siamang Tunggal

Animasi tempatan dilihat semakin menyerlah dan membangun dengan kemunculan pelbagai siri animasi yang berjaya menarik minat rakyat Malaysia malah mampu menembusi pasaran antarabangsa.

Les’ Copaque yang merupakan studio animasi yang mampu menghasilkan animasi 3D kini kembali dengan filem kedua selepas kejayaa filem pertama Upin & Ipin – Geng Pengembaraan Bermula yang dikeluarkan pada tahun 2011 dan pada tahun 2016 turut menghasilkan filem Upin & Ipin dalam dunia nyata menerusi filem Jeng Jeng Jeng.

Untuk tahun 2019, Les’ Copaque akan membawakan filem baru Upin & Ipin dengan judul – Upin & Ipin : Keris Siamang Tunggal. Ini merupakan sudutan trailer kedua mereka.

Nampaknya ada sedikit kelainan pada filem kali ini, apabila pengembaraan Upin & Ipin bersama rakan-rakan berada pada satu dimensi baru dan mereka terperangkap di dunia berkenaan. Turut kelihatan adalah watak antagonis ajaib yang boleh berubah menjadi ribuan/jutaan ekor lebah. Turut kelihatan adalah elemen zaman dahulu memfokuskan keris, bomoh, istana dan di kawasan kampung.

Pasti ramai yang tidak sabar melihat bagaimana penceritaan yang bakal di bawakan oleh Les’ Copaque dan ia akan ditayangkan di pawagam bermula pada 21 Mac 2019.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

To Top