Connect with us

Oh! Media

Jam Tangan Sony Generasi Ke-2 E-ink FES Kini Lebih Cantik

Umum

Jam Tangan Sony Generasi Ke-2 E-ink FES Kini Lebih Cantik

Tahun lepas, Sony menimbulkan kekecohan apabila mereka mengumumkan FES (untuk Fesyen Entertainments Startup) yang bergaya mereka iaitu Smartwatch E-dakwat melalui projek crowdfunding di Jepun tahun lepas. Secara teknikalnya ia bukanlah smartwatches tetapi korang boleh menganggapnya sebagai smartwatch dengan ciri-ciri yang ada. Sangat bijak dengan hanya satu tap, korang boleh menukar penampilan visual jam tangan. Kini mereka sudah mempunyai generasi kedua yang mana telah membawa keluar lebih banyak fesyen dalam peranti tersebut.
Tahun lalu, jam tangan Sony FES ini hanya terdapat dalam bentuk paparan E-dakwat dimana ia dapat memberikan reka bentuk hanya dalam hitam dan putih. Tetapi pada tahun ini, di CES 2017, jam tangan generasi ke-2 FES ini mampu memberi warna untuk korang, apatah lagi bahawa peranti tersebut adalah kertas nipis. Sebenarnya, kita hanya tahu bahawa ia boleh memberi warna, tetapi kami tidak melihat ia memberi semua warna dan kami dapat melihat reka bentuk dalam warna coklat kulit, biru, dan kelabu.

Jam tangan FES ini menawarkan pengguna untuk peluang mengubah bukan sahaja muka jam itu, malahan corak pada talinya juga. Dan kerana ia adalah e-dakwat, ia akan memberikan dua tahun hidup bateri dan ia kalis air. Ia sangat nipis dan menakjubkan hingga korang tidak boleh bayangkannya. Mungkin sesetengah pengguna tidak akan sedar sekiranya korang memakai jam tersebut di pergelangan tangan korang.

Masih tiada maklumat terperinci lagi bila Sony akan melancarkan peranti ini, dan bila syarikat dari Jepun ini akan mulakan penjualannya. Ia akan menjadi pengeluaran yang terhad dan akan melebihi penjualan jam tangan FES asal, jadi ada harapan bahawa pasaran sebenarnya mungkin memperlihatkan peranti ini cantik. Rasanya mungkin kita  memerlukan lawatan ke Jepun untuk membeli satu.

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top