Connect with us

Bagaimana Untuk Jadikan Bio Instagram Anda Center?

Umum

Bagaimana Untuk Jadikan Bio Instagram Anda Center?

Well, kali ni Oh! Media nak berkongsi satu tips yang cukup mudah iaitu untuk menjadikan bio di Instagram korang center supaya ianya kelihatan lebih kemas, cantik, dan tentulah lain dari bio Instagram milik orang lain. Caranya cukup mudah.

1. Copy paste space di bawah. Ianya bukan space biasa, tapi space yang special digunakan untuk bio Instagram.

<|⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀|>

Sila highlight space antara <| dan |> tu dan copy yer?! Kalau tak boleh nak highlight, boleh copy dari http://justpaste.it/ohmedia-instagram-center

2. Edit profile Instagram korang samaada ikut desktop ataupun phone. Paste space yang korang dah copy tadi disetiap baris profile Instagram. Tapi nak lagi senang gunakan desktop sebab senang nak adjust dan cuba view jadi atau tak melalui phone.

3. Kemudian Save dan cuba refresh profile Instagram korang. Kalau tak berapa nak centrer, pandai-pandailah adjust sendiri sampai jadi center. Senang je pun sampailah jadi macam yang kat bawah ni.

Selamat mencuba dan jangan lupa untuk follow Oh! Media di Instagram! Buka Instagram kat phone dan search jer “ohmedia”.

Oh ya, jika korang set untuk center di peranti iOS seperti iPhone dan iPad, ianya tak ada masalah. Tapi ada kemungkinan bila pengguna Android cuba view bio korang, ianya akan jadi agak terabur (tak betul-betul center). Ini kerana phone yang dikuasakan Android seperti yang korang tahulah kan, datang dalam pelbagai saiz skrin. Ini menjadikan paparan berlainan pada setiap peranti.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

To Top