Connect with us

Oh! Media

“Itu Gambar Lama” – Datuk Seri Najib Razak Perjelas Isu Tasik Chini

Oh! Tidak

“Itu Gambar Lama” – Datuk Seri Najib Razak Perjelas Isu Tasik Chini

Baru-baru ini kita digemparkan dengan sebuah gambar yang memaparkan keadaan Tasik Chini yang dilihat ‘rosak’ apabila keindahan alam sekitar sekitar tasik semula jadi akibat aktiviti perhutanan. Walaubagaimanapun, dimaklumakan ia merupakan sebuah gambar yang sudah lama.

ADVERTISEMENT

Ahli Parlimen Pekan, Datuk Seri Najib Razak melalui hantarannya di laman Facebook menjelaskan bahawa gambar yang tular dakwaan keadaan terkini Tasik Chini di Pekan adalah gambar yang dirakam dua tahun lalu.

Gambar yang sedang tular dan didakwa keadaan terkini akibat aktiviti perlombongan di Tasik Chini di Pekan ialah gambar yang dirakam dua tahun lepas iaitu pada 23 Februari 2019.

Bekas Perdana Menteri itu berkata, berdasarkan maklumat awal yang diterima daripada pihak berkaitan, beberapa langkah yang dirancang sudah pun diambil bagi menyelesaikan dan memulihkan keadaan itu.

Bagaimanapun, beliau akan mengemas kini keadaan terkini selepas mendapat taklimat dalam tempoh terdekat.

Semalam, tular gambar di media sosial keadaan Tasik Chini yang dikatakan terancam berikutan aktiviti perlombongan menyebabkan orang ramai meluahkan rasa sedih apabila melihat Tasik Chini yang terkenal dengan persekitaran yang indah dicampur tasik semula jadi.

Kredit: Berita Harian, Najib Razak

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Teruskan membaca..
Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Ke Atas