Connect with us

Oh! Media

Intel Mengumumkan Modem 5G Pertama, Berkelajuan Muat Turun 5gbps Akan Dilancarkan Lewat 2017

Umum

Intel Mengumumkan Modem 5G Pertama, Berkelajuan Muat Turun 5gbps Akan Dilancarkan Lewat 2017

Intel sedang bersedia untuk kemasukan “berbilion” peranti IoT (internet-of-things) pada tahun 2017 dan seterusnya. Untuk itu internet perlu bersedia dengan satu standard baru. Intel mengumumkan modem 5G matang yang akan siap pada akhir tahun 2017, satu standard baru untuk berurusan dengan “beberapa perkara” yang akan bersambung kepadanya.

Apa itu 5G? Jika kita berbicara tentang kelajuan muat turun, Intel 5G modem mmang memuskan hati dan mencapai standard. Ia mampu mencecah kelajuan 5gbps muat turun melalui agregat jalur lebar dan ppenggunaan frekuensi latensi ultra rendah. standard ini menggunakan segala macam teknologi, termasuk konfigurasi MIMO, saluran pengekodan maju, dan kerjasama dengan 4G sebagai sandaran. Lihat video di bawah untuk maklumat yang lebih baik kepada standard baru.

Masalah utama adalah kebanyakan infrastruktur di dunia yang baru sahaja hendak bermula untuk 4G, Intel berkata ” ia tidak direka untuk menampung bandwidth yang besar untuk menyokong apa-apa perubahan yang boleh dilakukan, atau kependaman ultra rendah diperlukan untuk membolehkan peranti atau kenderaan untuk bertindak balas untuk berpecah kepada dua perkara.”Intel 5G modem berdiri dalam ketegori modem yang mampu bekerja, selepas fesyen, dengan infrastruktur hari ini.
Intel menjangkakan modem sampel akan disediakan pada separuh kedua 2017, dan pengeluaran secara besar-besaran akan mengikutinya selepas itu. Mengharapkan terdapat beberapa syarikat teknologi bersedia untuk mengejar dengan 5G ini dan ia akan bermula pada pertengahan tahun ini.

Sumber : Intel

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top