Connect with us

Oh! Media

Instagram menambah Comments Tool untuk menapis menyakitkan hati, kata-kata yang tidak sesuai

Umum

Instagram menambah Comments Tool untuk menapis menyakitkan hati, kata-kata yang tidak sesuai

Pada masa kini, ia bukan sahaja Facebook atau Twitter yang telah berurusan dengan Trolls, komen kesat, tidak sesuai, dan kes-kes lain terhadap pembuli siber. Walaupun rangkaian perkongsian foto yang seolah-olah tidak berbahaya seperti Instagram kini perlu mengambil tindakan untuk memastikan bahawa penggunanya mempunyai tempat yang selamat untuk meluahkan kreativiti mereka dan berkongsi kehidupan mereka ke seluruh dunia. Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas bersama Kevin Systrom sendiri membuat pengumuman bahawa salah satu langkah pertama yang mereka lakukan adalah untuk menambah alat kesederhanaan kata kunci baru untuk komen dalam akaun anda.
  

Anda kini akan dapat menapis komen pada siaran anda yang mengganggu atau tidak sesuai atau menyakitkan. Anda hanya pergi ke ikon gear pada profil anda dan anda akan dapat untuk membuat senarai perkataan yang anda mahu untuk menyekat. Oleh itu, jika mana-mana perkataan yang digunakan untuk komen mengenai gambar yang anda hantar, Instagram secara automatik akan menyembunyikannya. Ia tidak akan dihapuskan, tetapi anda tidak akan dapat melihat lagi.

Instagram sebelum ini telah memperkenalkan beberapa ciri-ciri untuk membantu pengguna menguruskan komen pada makanan mereka. Anda boleh meleret ke bahagian memadamkan senarai akaun komen, blok yang anda fikir adalah mengganggu anda, dan melaporkan komen yang tidak sesuai untuk Instagram. Dan kerana Systrom disebut dalam pengumuman beliau bahawa alat komen itu hanyalah ciri pertama mereka memperkenalkan, jadi ini bermakna kita boleh menjangkakan lebih banyak alat di kemudian hari.

Komen penapisan akan digunakan untuk komen terdahulu dan baru pada siaran anda. Tetapi oleh kerana mereka tidak benar-benar dihapuskan, jika anda mematikan alat, semua komen yang ditapis akan dipulihkan pada suapan anda.

SUMBER: Instagram

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top