Connect with us

Oh! Media

Datuk Seri Hishamuddin Minta UMNO Pertimbangkan Pelawaan Tun M

Oh! Politik

Datuk Seri Hishamuddin Minta UMNO Pertimbangkan Pelawaan Tun M

Berikutan dengan pelawaan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad tempoh hari, kebanyakan pemimpin UNMO dilihat memberikan respon yang baik. Ini termasuk apabila Bekas Menteri Pertahanan Negara, Datuk Seri Hishamuddin Hasseuin turut berkata, sebarang pelawaan atau kerjasa yang menjurus ke pada penyatuan orang Melayu perlu dipertimbangkan.

“Dalam perkara berkaitan perpaduan, terutamanya perpaduan Melayu, kita jangan takbur dan sombong.

“Jangan angkuh kerana orang sedang memerhatikan kita, bukan sahaja UMNO dan PAS, tapi juga pihak yang menawarkan kerjasama antara kita.

Hishamuddin turut berkata yang jika pelawaan itu dapat membantu politik orang Melayu ke arah yang lebih baik, bagus dan jika ia mengeruhkan keadaan, siapa pula akan melihat kepada ekonomi negara.

“Perkara ini perlu diputuskan parti, saya tidak ada jawatan tinggi dalam parti. Tetapi dalam kita nak buat pendirian, jangan kita dilihat angkuh, takbur kerana tidak ada mana-mana pihak berada dalam kedudukan yang kukuh ketika ini, ‘Jelasnya lagi.

+ Baca respon pembaca di Oh! Media.Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Politik

Trending

ITTIFY

To Top