Connect with us

Hampir Setahun Guna Yoodo, Ini Respon Kami!!

Branded

Hampir Setahun Guna Yoodo, Ini Respon Kami!!

Sedar tak sedar dah hampir setahun Ohmedia gunakan Yoodo ni. Dari nak pilih nombor yang kita suka sampailah kepada nak bayar bil, semuanya dilakukan secara digital melalui aplikasi Yoodo ni jer. Sangat senang dan moden sesuailah untuk korang pun yang masing-masing phone dah canggih kan? Hehe. Pengalaman Ohmedia hampir setahun dengan Yoodo ni boleh dikatakan memang satu pengalaman yang sangat hebat tanpa sebarang kekesalan!

Bagi Ohmedia, apa yang buat Yoodo ni lain dari telko lain sebab korang boleh adjust sendiri nak guna data internet berapa GB, nak guna buat panggilan berapa lama, dan nak SMS berapa banyak. Dari app dia, korang boleh adjust sendiri mengikut berapa yang korang nak pada bila-bila masa sahaja. Dengan cara ni, barulah kita tak perlu nak bayar mahal-mahal untuk pelan unlimited yang kita tak gunakan ataupun tak sempat nak habiskan. Dah nak masuk tahun 2019 ni, jom la sama-sama jadi pengguna yang bijak yer. Hehe.

Dulu masa Ohmedia mula-mula nak pakai, cuma ada kerisauan pasal roaming dia macamana sebab selalu outstation. Bila dah pakai baru tahu yang roaming dengan Yoodo ni lagi senang dari telko lain. Kalau telko lain, serius cakap memang confuse habis tahu-tahu bil sampai punya mahal rasa menangis nak bayar.

Yoodo ni bestnya ada features Roam Like Home so korang boleh on roaming bila kat overseas di lebih 53 buah negara dengan kadar rata RM10 atau RM20/hari sahaja depend pada negara yang korang pergi. Korang boleh call, guna data, atau SMS macam biasa dengan pelan Yoodo ni sama macam bila korang kat Malaysia tanpa sebarang kerisauan. Tak payah lagi dah nak beli simcard baru kat overseas tu ataupun rasa confuse dengan pelan roaming macam kat telko lain.

Satu lagi yang ramai orang tanya dan Ohmedia pun risau juga mula-mula dulu, Yoodo ni punya coverage ok ke? Jawapan dia tersangatlah ok kerana Yoodo menggunakan network daripada Celcom 4G LTE seluruh Malaysia.

Kalau korang nak cuba guna Yoodo ni, boleh download app Yoodo dan tengok sendiri kat app tu macamana. Yoodo ni dia tak ada kontrak tau macam telko lain so tak salah kalau korang nak cuba dan cancel anytime jer kalau-kalau korang rasa tak puas hati.

Yoodo is all about going cashless. Semua urusan hanya dijalankan secara online melalui kad kredit, kad debit, ataupun Paypal. Bermula 1 Januari 2019 nanti akan ada sokongan online banking pula. Senang kan? Tak payah susah-payah nak beli topup lagi macam dulu.

Lagi best dari sekarang sampai 31 Disember 2018, Yoodo akan bagi kredit RM20 secara percuma yang boleh digunakan untuk beli 20GB data istimewa untuk pengguna baru lepas sahaja korang mengaktifkan simcard. Untunglah wei!

So tunggu ape lagi gais?! Download app Yoodo dan beli simcard Yoodo pertama korang sekarang jugak!

Untuk info lanjut pasal semua yang Ohmedia kongsikan ni, korang tengok sendiri kat website dia di www.yoodo.com.my ataupun boleh cari @yoodoMY di Facebook dan Instagram.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Branded

To Top