Connect with us

Oh! Media

Google Trips membuat perancangan serta mengakses dengan lebih mudah

Umum

Google Trips membuat perancangan serta mengakses dengan lebih mudah

Masalah terbesar ketika anda sedang melancong terutamanya apabila di tempat asing, anda perlu mengakses segala maklumat yang ada didalam peranti anda.Tidak ramai yang sanggup merayau-rayau menghabiskan masa ditempat orang tanpa hala tuju. Oleh itu, anda akan mencari Wifi Hotspot yang terdekat untuk mncari informasi tentang tempat-tempat menarik yang berdekatan dengan anda. Sememangnya semua orang merancang terlebih dahulu sebelum melancong akan tetapi mengakses internet untuk mendapatkan informasi juga adalah penting. Google Trips mampu untuk membantu anda dalam segala masalah ini dan mampu untuk digunakan secara offline.

Google memanggil aplikasi terbaru mereka sebagai “pemandu pelancong peribadi di dalam poket anda” dan ia mengandungi pelbagai kategori maklumat yang akan anda perlukan untuk perjalanan anda. Dari proses perancangan untuk perjalanan yang sebenar, anda akan dapat untuk menyimpan semua maklumat yang anda perlu apabila anda ada sehingga anda pergi ke destinasi anda, walaupun anda tidak akan mempunyai sambungan Internet. Apa yang anda perlu lakukan adalah tekan butang Muat turun ketika anda masih mempunyai WiFi atau data mudah alih untuk memastikan anda tidak akan hilang dalam Barcelona, Tokyo, Sydney, atau di mana sahaja anda pergi.

02_3_combo

Google Trips  meliputi mencadangkan jadual perjalanan lebih daripada 200 bandar-bandar utama di dunia. Ini termasuk tempat-tempat popular, tarikan, permata tersembunyi tempatan, dan segala-galanya yang anda perlukan untuk mempunyai jadual perjalanan harian jumpa berdasarkan lawatan bersejarah oleh pelancong lain. Tetapi anda juga boleh menyesuaikannya mengikut tempat-tempat pilihan anda, dan kemudian tarikan terdekat di sekitarnya supaya anda boleh memaksimumkan masa anda di kawasan itu. Anda boleh pin tempat-tempat tertentu pada peta dan kemudian membawa mereka walaupun anda berada di luar talian. Anda juga boleh menambah tempat yang dicadangkan oleh rakan-rakan yang di kemudian hari mungkin mahu untuk melawat, walaupun ia tidak asalnya dimasukkan ke dalam jadual anda.

06_61_combo

Ia sudah diberikan bahawa maklumat penerbangan, hotel, tempahan kereta dan makan malam sudah dimasukkan ke dalam aplikasi, kerana mereka akan dikumpulkan dari akaun Gmail anda. Anda boleh memuat turun  Google Trips  dari Google Play secara percuma.

SUMBER: Google

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top