Connect with us

Oh! Media

Google Keyboard Dikemas Kini dab Dinamakan Semula Sebagai Gboard

Umum

Google Keyboard Dikemas Kini dab Dinamakan Semula Sebagai Gboard

Pada awal tahun ini, Google telah melancarkan Gboard sebagai aplikasi baru untuk iOS yang membolehkan satu carian untuk emoji dan GIF dalam chat. Dan sebelum 2016 berakhir, Google Keyboard akan berubah kepada Gboard untuk Android dengan beberapa peningkatan yang lebih penting. Aplikasi ini kini pada versi 6.0 dan mempunyai pelbagai bahasa aktif dan carian berintergasi antara satu sama lain.

Gboard untuk Android akan muncul sebagai butang “G” pada papan kekunci pada skrin telefon anda. Apabila menaip, anda akan melihat “G” sekali diaktifkan dalam tetapan. Ia menawarkan akses cepat untuk mencari menggunakan papan kekunci. Apabila butang G yang tidak diaktifkan, toolbar pop keluar akan dipaparkan dan  anda boleh akses cepat ke tetapan, carian, tema, dan mod satu tangan.

Gboard boleh membenarkan maksimum sebanyak tiga bahasa aktif untuk digunakan pada satu masa tetapi dengan satu sahaja sebagai pilihan utama anda. Sebelum ini, anda perlu untuk menukar bahasa dalam tetapan tetapi kini anda boleh melakukannya di sana menggunakan  Gboard. Jangan ragu untuk mencari emoji dan menyusun semula mana-mana panel yang anda lihat pada papan kekunci skrin anda. Dengan maklumat ini, ikon emoji juga mendapat beberapa kesan efek halo .

         
         

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top