Connect with us

Oh! Media

Google Drive, Docs Menamatkan Versi Lama Manakala Web Kalendar Dikemaskini

Umum

Google Drive, Docs Menamatkan Versi Lama Manakala Web Kalendar Dikemaskini

Banyak syarikat IT dan aplikasi seolah-olah membersihkan rumah mereka secara besar-besaran dalam alam maya dan kini giliran Google pula. Mereka telah mengumumkan bahawa versi legasi Google Drive, Docs, Sheets dan Slaides akan ditamatkan pada 3 April tahun ini, jadi mungkin ini adalah masanya untuk mengemas kini kepada versi terkini jika korang masih belum melakukannya atas sebab tertentu. Sementara itu pula, Versi web Google Calendar telah mendapat kemas kini untuk bersaing dengan beberapa ciri-ciri Android.

Jika korang masih menggunakan versi aplikasi yang lama, maka korang akan menerima dengan segera satu nota peringatan apabila korang membuka aplikasi korang, yang mengatakan “Versi ini terlalu lama” dan kemudian bermula 1 Mac, sebahagian dari pengguna akan dipaksa untuk menaik taraf atau mereka tidak akan dapat untuk menggunakan aplikasi ini lagi. Berita baik adalah bahawa web dan aplikasi desktop tidak akan terjejas, walaupun ia adalah salah satu idea yang baik untuk menaik taraf kepada versi terkini.

Sementara itu, versi web Google Calendar akan menerima kemas kini terbaru supaya ia akan mempunyai ciri-ciri daripada aplikasi Android diterima sebelum ini. Apabila korang membuat mesyuarat, ia akan membuat cadangan untuk korang, di mana dan tempat apa yang korang akan gunakan. Dan jika korang bekerja dengan orang-orang yang berada di zon masa yang berbeza, korang akan mempunyai fungsi “Find a Time” yang akan menunjukkan kepada korang di mana semua zon masa para peserta supaya korang dapat mencari masa yang paling mudah untuk semua.
Jika korang tidak tahu versi aplikasi apa yang korang gunakan, korang boleh mencari dalam menu tetapan korang. Pada pendapat kami, korang tidak perlu menunggu sehingga 3 April ataupun 1 Mac dan hanya mengemaskinikannya sekarang untuk menyelamatkan korang dari segala kerumitan di kemudian hari.

Sumber : Google (a) – (b)

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top