Connect with us

Oh! Media

GoPro Lancar Hero 5 Black, Hero 5 Session, dan Drone Karma dengan perkhidmatan Cloud

Umum

GoPro Lancar Hero 5 Black, Hero 5 Session, dan Drone Karma dengan perkhidmatan Cloud

Menyatakan ianya sebagai produk terbaiknya setakat ini, GoPro telah melancarkan kemaskini kepada action camera mereka dengan memperkenalkan Hero5 Black dan kemaskini kepada GoPro Session iaitu Hero5 Session.

Di samping itu, dengan kemajuan video stabilization, kedua-dua kamera menyokong kawalan suara dalam 7 bahasa dan direka untuk menjadi kalis air sehingga kedalaman 10m tanpa perlu cover protector tambahan. Selain itu, kedua-dua kamera dapat menangkap video pada resolusi sehingga 4K dalam 30 bingkai sesaat.

Mereka berkata, Hero5 Black menangkap imej-imej pegun pada 12-megapiksel yang bertentangan dengan Hero5 Session resolusi maksimum untuk imej pegun adalah lebih rendah sedikit pada 10-megapixel. Tambahan pula, Hero5 Black juga mempunyai paparan 2 inci sentuh, keupayaan GPS, dan keupayaan untuk menangkap foto pegun dalam RAW serta WDR. Tidak lupa, Hero5 Black juga dilengkapi dengan 1220mAh bateri yang lebih besar berbanding dengan bateri 1000mAh Hero5 Session.

Walau bagaimanapun, kedua-dua Hero5 Black dan Hero5 Session mempunyai keupayaan untuk foto-auto-upload dan video ke perkhidmatan Cloud perkhidmatan berasaskan langganan yang sama baharu syarikat itu dipanggil GoPro Plus . Perkhidmatan Cloud juga membolehkan pengguna untuk mengedit, dan berkongsi footages mereka yang dimuat naik dari sebarang peranti sebagai tambahan kepada diskaun untuk aksesori di laman web rasmi GoPro, sokongan premium dan akses kepada perpustakaan yang mengandungi soundtrack membolehkan mereka digunakan sebagai muzik latar belakang untuk video mereka.

Dari segi harga, GoPro Hero5 Black dan Hero5 Session disenaraikan pada harga USD 399.99 (kira-kira RM 1,657) dan US $ 299.99 (kira-kira RM 1,243) manakala yuran langganan GoPro Plus adalah US $ 4.99 (kira-kira RM 21) sebulan. Kedua-dua kamera akan disediakan di seluruh dunia dari 2 Oktober dan seterusnya walaupun adanya perkhidmatan yuran langganan GoPro Plus berbeza dari satu pasaran yang lain.

Selain dari dua kemaskini produk ini juga, GoPro akhirnya mula memasuki pasaran drone dengan memperkenalkan KARMA sebagai drone pertama keluaran GoPro. Hero5 dan Karma akan mula berada di pasaran pada 22 Oktober 2016.
Hurm! Ohmedia tak sabar nak tunggu masuk Malaysia. Wajib beli!

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top