Connect with us

Oh! Media

Filem Detective Conan Berjaya Pintas Kutipan Avengers: Endgame Hanya Dalam Masa Seminggu

Umum

Filem Detective Conan Berjaya Pintas Kutipan Avengers: Endgame Hanya Dalam Masa Seminggu

Jika kebanyakan negara seluruh dunia menunjukkan jumlah kutipan yang sangat tinggi buat filem MCU Avengers: Endgame, lain pula ceritanya di Jepun. Apa yang lain? Korang tentu sudah tahu yang Jepun merupakan sebuah negara yang sangat kaya dengan siri anime mereka yang turut memiliki peminat hampir seluruh dunia.

Untuk pengetahuan korang, filem anime Detective Conan: The Fist of Blue Sapphire telah berjaya memintas kutipan filem Avengers walaupun baru seminggu ditayangkan.

Jika dilihat kepada statistik, kebanyakan negara-negara besar seperti France, Germany, Italy, New Zealand dan Malaysia juga dihantui dengan jumlah kutipan tertinggi Avengers: Endgame. Namun Jepun berjaya membawa anime mereka melaLUI cONAN DENGAN JUMLAH KUTIPAN $5,284.442.


Sebelum ini juga, filem Detective Conan: Zero the Enforcer turut telah mengalahkan jumlah kutipan Avengers: Infinity War dan untuk filem kali ini ia dilihat lebih menarik apabila latar belakang lakonan mereka berada di negara jiran kita Singapura. Bagi korang yang ingin menonton filem Conan, boleh berbuat demikian pada 13 Jun ini di pawagam GSC.

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top