Connect with us

Oh! Media

Barang Jualan Tidak Habis, Keadaan Adik Ini Buatkan Netizen Sebak!

Oh! Lifestyle

Barang Jualan Tidak Habis, Keadaan Adik Ini Buatkan Netizen Sebak!

Tak semua antara kita bernasib baik, kadang-kadang perlu berjuang untuk dapatkan sesuatu. Namun itu semua bukan penghalang untuk kita melangkah lebih jauh. Contoh macam adik ini. Gelagat adik ini telah mengundang rasa sebak netizen. Disaat budak-budak seusia sedang enak duduk dan tidur dirumah sambil ditemani hujan turun, namun adik ini terpaksa berjuang mencari rezeki yang halal.

Cerita dan gambar ini Ohmedia dapat dari seseorang yang berkongsi dilaman Facebook. Adik berkenaan dilihat sedang bersandar, merenung ke luar sambil menunggu hujan reda. Kalau tengok tempat, mungkin dihadapan sebuah bank. Keadaan adik ini telah mengundang sebak beberapa netizen termasuklah Ohmedia sendiri. Ohmedia sangat empati dengan adik ini. Disamping ramai yang medoakan adik ini, bahkan ada yang sanggup untuk mengambil adik ini untuk dijadikan anak.

Untuk korang diluar sana, Ohmedia nak pesan, sekiranya terjumpa adik-adik begini, belilah barangan jualan mereka meskipun sedikit. Setidaknyakita sudah meringankan beban mereka. Kalau ada rezeki lebih, sedekahlah kepada mereka. Bukan apa, ini adalah satu cara untuk kita senitiasa dimurahkan rezeki . Kena ingat, dalam rezeki kita, ada rezeki orang lain.

OHMEDIA: UNTUK ADIK INI, OHMEDIA DOAKAN AGAR DIA DIMURAHKAN REZEKI, DIPERMUDAHKAN URUSAN SERTA DIBERI KESIHATAN UNTUK MENCARI REZEKI YANG HALAL.

Sumber: Lekiu Langsi

+ Baca respon pembaca keadaan adik ini di Facebook Oh! Media

Penulis content & Ketua Multimedia di Oh! Media. Memastikan pelbagai content menarik dapat dicipta khas untuk Oh! Media sahaja.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Lifestyle

Trending

ITTIFY

To Top