Connect with us

Oh! Media

ATM Sifatkan Peratusan Ingkar PKP Masih Serius

Umum

ATM Sifatkan Peratusan Ingkar PKP Masih Serius

Hari ini sudah masuk hari keenam pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bagi membendung penularan wabak COVID-19 yang sekarang sudah mencecah 1,306 kes melibatkan jumlah kematian sebanyak 10 orang. Perintah larangan ini juga telah melibatkan bantuan Angkatan Tentera Malaysia, ATM kerana dilihat rakyat Malaysia tidak memandang serius perintah yang telah dikeluarkan.

ADVERTISEMENT

Dipetik dari Berita Harian, ATM berpendapat 10 peratus rakyat masih ingkar dengan PKP dan menyifatkan peratusan yang masih ingkar ini adalah serius dan perlu ditangani dengan segera kerana ia mewakili tiga juta dari keseluruhan rakyat Malaysia. Pihak ATM juga menasihatkan agar tidak mudah terpengaruh dengan  berita membabitkan maklumat, gambar atau video atau rakaman suara yang tidak munasabah yang bakal diambil oleh tentera.

Sumber gambar dari Malaysian Gazette

Untuk info, seramai 7,500 anggota ATM daripada ketiga-tiga perhidmatan ditugaskan bersama-sama anggota PDRM di 405 lokasi sekatan jalan raya serta 272 lokasi lagi adalah rondaaan MPV di seluruh negara seperti yang dipetik dari sumber Berita Harian.

OHMEDIA: HARAP PERATUSAN INI MENURUN HARI INI MEMANDANGKAN SUDAH MASUK HARI KEENAM PKP. SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA YANG BERTANGGUNGJAWAB, KITA SEHARUSNYA PATUH DENGAN PERINTAH YANG TELAH DIKELUARKAN BAGI MEMBENDUNG PENULARAN WABAK COVID-19

Sumber: Berita Harian

+ Baca respon pembaca ATM sifatkan peratusan ingkar PKP masih serius di Facebook Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Umum

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas