Connect with us

Oh! Media

app Theta + Video editing kini boleh didapati untuk peranti Android

Umum

app Theta + Video editing kini boleh didapati untuk peranti Android

Dalam pasaran sekarang ini, semakin banyak aplikasi yang berkaitan dengan  360 ° dan aksesorinya, maka banyak fungsi-fungsi baru untuk menangkap detik-detik terindah didalam sesebuah aplikasi. Salah satu jenama yang mengeluarkan  360 ° kamera dengan harga yang berpatutan ialah 360 ° kamera Ricoh dengan produk Theta dengan anggaran harga antara $250- $350. Dan kini, jika anda mahu untuk mengedit video yang anda telah ditangkap melalui kamera, aplikasi editing Theta + Video mereka kini boleh didapati untuk peranti Android.
Aplikasi ini sebenarnya telah tersedia untuk platform lain, tetapi kini ia telah membuka jalan untuk Android smartphone dan tablet untuk membantu anda dengan mudah mengedit 360 ° video dan video time-lapse yang telah dicipta oleh kamera Theta itu. Anda akan dapat untuk melakukan perkara seperti memotong, menukar nada warna, menambah muzik latar belakang. Dan kerana kita berurusan dengan video 360 ° sini, anda juga akan dapat bertukar pandangan dan memilih dari antara empat jenis format view: Mirror Ball, Little Planet, Equirectangular, dan Rectilinear.Dengan nada warna berhubung video ini, terdapat 10 preset penapisan yang berbeza yang anda boleh gunakan. Bagi BGM, terdapat 8 trek asal yang anda boleh menggunakan atau menambah muzik anda sendiri kepadanya. Anda juga boleh memilih untuk tidak menambah apa-apa muzik dan menukar video ke senyap jika itu yang anda mahu. Dan sudah tentu, apa-apa video yang anda mengedit dengan mudah boleh menjadi boleh dikongsi kepada rangkaian sosial kegemaran anda.

Aplikasi Theta + Video boleh didapati di Google Play Store secara percuma. Mereka sudah mempunyai aplikasi lain, Theta + yang memberi tumpuan lebih pada mengedit imej sfera yang anda ambil menggunakan kamera Theta itu.

TAGS: 

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top