Connect with us

Oh! Media

Aplikasi Picniic Membolehkan Anda Mengatur Kehidupan Keluarga Anda Secara Digital

Umum

Aplikasi Picniic Membolehkan Anda Mengatur Kehidupan Keluarga Anda Secara Digital

Jika terdapat hanya 3 atau 4 ahli di kalangan keluarga anda, kemudian menganjurkan perkara seperti pelantikan, tugas, dan lain-lain, mungkin semudah hanya menghantar mesej yang berulang-alik atau kebiasanya bercakap. Tetapi kini terdapat cara yang lebih cekap untuk melakukan semua itu, terutamanya jika terdapat lebih ramai ahli keluarga dan adakalanya interaksi fizikal anda akan kekal pada tahap minimum kerana satu sebab atau yang lain. Hanya masukkan aplikasi Picniic tersebut untuk menjadikan kehidupan anda lebih mudah, lebih cekap dan sentiasa update antara satu sama lain.


Jika anda mempunyai waktu sukar untuk mengikut jadual orang lain, sekarang anda mempunyai perkongsian kelendar dimana anda boleh melihat segalanya, termasuklah jadual terperinci seseorang. Anda juga boleh membuat event atau reminders yang boleh orang lain lihat. Anda juga boleh buat to-do-list dalam aplikasi tersebut dari mana-mana ahli keluarga anda. Ini juga termasuk senarai membeli-belah, sama ada untuk anda atau untuk ahli khusus yang akan melakukan membeli-belah. Sesiapa juga boleh menambah item pada senarai itupun jika ayah atau ibu berkata okay untuk membeli perkara itu. 🙂

Aplikasi ini juga membolehkan anda membuat pelan hidangan dan menyimpan resipi anda dan juga menyimpan maklumat penting bahawa ahli-ahli keluarga mungkin perlu (insurans dan butiran perubatan, kenalan kecemasan, dan lain-lain). Aplikasi ini juga mempunyai ciri-ciri Family Locator jadi ibu bapa kini boleh tahu di mana anak-anak mereka berada. Ahli-ahli boleh dengan mudah berkongsi lokasi mereka dengan ahli-ahli lain. Picniic juga boleh diintegrasikan dengan aplikasi lain seperti TeamSnap dan Work Calendar.

Anda boleh muat turun Picniic dari Google Play Store secara percuma. Kebanyakan ciri-ciri yang disebut boleh didapati dalam versi percuma, tetapi terdapat beberapa ciri-ciri yang lebih terperinci di mana anda memerlukan langganan, dimana anda boleh mendapatkan melalui pembelian dalam aplikasi. Langganan bulanan adalah $ 11,99 manakala satu tahunan adalah pada $ 49,99.

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top