Connect with us

Oh! Media

Apa itu NAS (Network Attached Storage) dan Mengapa NAS Penting untuk Perniagaan Kecil?

Umum

Apa itu NAS (Network Attached Storage) dan Mengapa NAS Penting untuk Perniagaan Kecil?
NAS untuk Perniagaan Kecil


Data merupakan aset yang sangat penting untuk syarikat saat ini. Tanpa akses ke datanya, syarikat tidak dapat memberikan pelanggannya level perkhidmatan yang diingini. Perkhidmatan pelanggan yang buruk, kerugian jualan, atau masalah kerjasama pasukan adalah contoh hal yang boleh terjadi jika maklumat tidak tersedia untuk pasukan di dalam suatu syarikat.

Setiap masalah ini menyebabkan kurangnya kecekapan dan berpotensi mengalami kerugian pendapatan jika pelanggan tidak boleh menunggu jika gangguan data akan diperbaiki.

Selain itu, ketika berurusan dengan simpanan data, perniagaan kecil menghadapi masalah lain, seperti penyelesaian penyimpanannya perlu :

  • menurunkan kos
  • Mudah dikendalikan (banyak perniagaan kecil tidak mempunyai kakitangan IT)
  • Mampu berkembang seiring dengan keperluan simpanan mereka

Adalah dianggarkan bahawa pada 2016, kapasiti arkib e-mel saja diduga meningkat dari 13.321,4 petabyte menjadi 111.624,1 petabyte.1 Kapasiti arkib pangkalan data diduga meningkat lebih banyak lagi, berpindah dari 13.527 petabyte ke 106.472,54 petabyte.1 Peningkatan dramatik ini mencari sebuah penyelesaian yang berkembang seiring dengan permintaan perniagaan anda yang meningkat untuk simpanan yang lebih banyak.
Pada masa itulah peranti penyimpanan yang Disiarkan ke Rangkaian (NAS) diperlukan. Peranti NAS menjadi popular begitu cepat dengan syarikat dan perniagaan kecil di banyak industri sebagai suatu penyelesaian penyimpanan yang berkesan, boleh diukur, dan rendah kos.
Apa itu NAS?

Peranti penyimpanan yang Disiarkan ke Rangkaian (NAS) adalah peranti penyimpanan yang bersambung ke rangkaian yang membolehkan penyimpanan dan pengambilan data dari lokasi berpusat untuk pengguna rangkaian dan pelanggan heterogen yang sah. Peranti NAS fleksibel dan scale-out, maksudnya adalah saat anda memerlukan simpanan tambahan, anda boleh menambah mereka ke peranti yang anda miliki.
Sebuah NAS layaknya seperti mempunyai awan peribadi di pejabat. Lebih cepat, lebih murah, dan memberikan semua manfaat awan awam di lokasi, memberikan anda kawalan penuh.
Peranti NAS sempurna untuk perniagaan kecil kerana peranti ini:
  • Mudah dikendalikan, hampir tidak memerlukan seorang IT Profesional.
  • Mapat menurunkan kos penjagaan
  • Mudah digunakan untuk sandaran data, jadi selalu dapat dicapai apabila anda memerlukannya
  • Baik dalam memusatkan simpanan data dengan cara yang selamat dan andal
Dengan peranti NAS, data boleh terus diakses, sehingga memudahkan pekerja untuk melakukan kerja, memberi respons kepada pelanggan dengan tepat pada waktunya, dan akan membuat susulan penjualan atau masalah lain kerana maklumat ada di satu tempat.Kerana peranti NAS seperti anda mpempunyai awan peribadi, data yang boleh diekses dari jauh menggunakan sambungan rangkaian, yang mana pekerja anda boleh bekerja di mana saja pada bila-bila masa.
Dengan tatacara penyimpanan yang lebih tersebar, perniagaan kecil boleh mengalami:
  • Data tidak sync.
  • Masalah Reliability and accessibility jika simpanan menurun (peranti NAS boleh dengan mudah digunakan untuk cadangan, membantu memastikan data anda sentiasa ada di hujung jari apabila anda memerlukannya)
  • Kelewatan dalam tindak balas kepada permintaan perkhidmatan pelanggan atau pertanyaan jualan

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top