Connect with us

Oh! Media

Android 7.0 Nougat berpecah-skrin untuk non-spp

Umum

Android 7.0 Nougat berpecah-skrin untuk non-spp

Hanya beberapa orang sahaja telah menikmati Android 7.0 Nougat. Ia mungkin mengambil sedikit masa sebelum peranti daripada OEM berbeza mengambil gigitan Nougat yang chunky. Ini merupakan cabaran bagi sesetengah orang lain yang tidak mendapat Marshmallow lagi. Untuk mereka yang smartphone mereka telah bersedia dengan Android 7.0, anda mungkin mungkin biasa dengan beberapa ciri-ciri sekarang.

ciri-ciri dan peningkatan baru termasuk direka semula menu Tetapan, fungsi yang dipertingkatkan, mod multi-window, mod split-screen, tindakan penukaran cepat aplikasi, pemberitahuan direka semula, Sistem UI tuner, Tetapan Pantas boleh disesuaikan, Doze Mod on-the-go, pelbagai sokongan bahasa , dan Data Saver. Salah satu fungsi yang lebih ketara adalah mod split-skrin apabila diaktifkan dengan beberapa Developer options, akan menawarkan pengguna mudah alih cara terbaik untuk memainkan fail media.

Split-screen sebenarnya bukannya satu perkara yang baru namun android kini telah menjadikan sebagai salah satu ciri asas android itu sendiri. ROM Custom mempunyai selama bertahun-tahun tetapi Google mengambil keputusan untuk menggunakannya secara rasmi sebagai salah satu ciri utama.

Anda boleh menggunakan split-screen sama ada dalambentuk landskap atau potret. Ia membolehkan satu peranti membuka dua “tingkap”, setiap satu berlari satu aplikasi. Aplikasi boleh disaiz semula hanya dalam mod potret. Jika anda seorang pembangun dan mahu menggunakan split-screen, anda boleh menetapkan ketinggian app minimum. Ini bermakna aplikasi atau tingkap di bahagian bawah skrin boleh ditukar saiznya lebih besar daripada yang di atas atau sebaliknya.

SUMBER: Reddit

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top