Connect with us

Oh! Media

Ini Respon Ahmad Maslan Berikutan ‘Kelam Kabut’ Tanpa e-Hailing

Oh! Politik

Ini Respon Ahmad Maslan Berikutan ‘Kelam Kabut’ Tanpa e-Hailing

Nampaknya, Ahli Parlimen Pontian, Ahmad Maslan hari ini seperti biasa mengambil peluang untuk berkongsi di laman twitternya dan kali ini berikutan dengan tajuk berita mengenai masalah yang dihadapi ramai pihak terutamanya pengguna perkhidmatan e-hailing selepas kerajaan memperkenalkan peraturan baharu.

Semalam, situasi kelam kabut dikalangan pengguna telah terjadi apabila ada diantara mereka terpaksa menunggu selama 1 jam untuk mendapatkan perkhidmatan e-hailing. Ini berikutan dengan arahan kerajaan Pakatan Harapan yang menguatkuasakan ujian lesen kenderaan pengankutan awam (PSV) secara drastik.

“Rakyat tunggu hampir dua jam, tambang naik lebih 50 peratus, e-hailing kelam kabut. Tindakan rejim #PH #DAP yang drastik susahkan rakyat. Menteri tidak tunai janji, pemandu teksi protes”.

“Antara tajuk berita. Mereka yang naik Grab tahu. Pagi ini pemandu Grab bawa saya dan bercerita,” tulis Maslan.

Walaubagaimanapun, Kementerian Pengankutan bersetuju untuk memberi tempoh tambahan tiga bulan kepada semua pemandu e-hailing yang masih belum mematuhi syarat-syarat ditetapkan termasuk mendapatkan PSV.

Menteri Pengangkutan, Anthony Loke Siew Fook berkata, kerajaan bersetuju agar penguatkuasaan peraturan perkhidmatan e-hailing dilaksanakan melalui pendekatan soft landing.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Politik

Trending

ITTIFY

To Top