Connect with us

Oh! Media

Ada Pihak Tidak Setuju 12 Individu Terkait LTTE Diletakkan Dibawah SOSMA!

Umum

Ada Pihak Tidak Setuju 12 Individu Terkait LTTE Diletakkan Dibawah SOSMA!

Sumber gambar dari The Hindu

Nak tahu siapa yang tak setuju? Siapa lagi kalau bukan SUHAKAM, Suruhanjaya Hak Asasi Manusia yang menyatakan bahawa SOSMA melanggar prinsip hak asasi manusia kerana setiap manusia mempunyai hak untuk bersuara. Berikut adalah kenyataan media dari SUHAKAM. Berdasarkan carian terbaru Ohmedia, kenyataan media berkenaan tiada lagi di portal mereka. Tidak pasti sama ada dipadam atau belum dinaikkan lagi.

Sumber gambar dari Sinar Harian

Mungkin hak yang adalah hak untuk bersuara. Sepertimana kita tahu, SOSMA adalah penahanan tanpa bicara yg diwujudkan berikutan kuasa khas di bawah Perkara 149 Perlembagaan Persekutuan.

Pandangan Ohmedia, kita kena ambil maklum bahawa kita sedang ‘berurusan’ dengan kumpulan pengganas antarabangsa yang jelas mampu menggugat keharmonian negara kita. Jadi SOSMA adalah wajar dilaksanakan keatas mereka yang terlibat dengan kumpulan pengganas ini.

Ini kerana dipetik dari Sinar Harian, LTTE disenaraikan sebagai pertubuhan pengganas di 30 negara seluruh dunia termasuk Kesatuan Eropah, Kanada, India, Amerika Syarikat dan Malaysia.

Sumber: Sinar Harian

+ Baca respon pembaca Oh! Media.Oh Youtube!


Penulis content & Ketua Multimedia di Oh! Media. Memastikan pelbagai content menarik dapat dicipta khas untuk Oh! Media sahaja.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top