Connect with us

Oh! Media

7 Anime Terbaik Sepanjang Hayat

Umum

7 Anime Terbaik Sepanjang Hayat

ADVERTISEMENT

Korang pernah tengok cerita anime tak? kami di Oh Geekz adalah kipas susah mati pada cerita-cerita anime. Anime bukan sahaja menyeronokkan tepai ia memberikan kita banyak pengajaran, erti persahabatan, persaudaraan, kerjasama dan lain-lain lagi. Pada korang yang tak tahu apa itu anime, korang pernah tengok cerita naruto, digimon, pokemon dekat tv? itulah cerita kartun yang dikeluarkan oleh jepun. Ada setengah anime berasal dari manga atau dipanggil komik, dan ada setengah manga diadaptasi daripada anime. Jom kita lihat 7 Anime terbaik yang perlu anda tonton dan mempunyai rating tetinggi daripada IMDb.

1. Bleach

Bagi sesiapa yang gemarkan jenis aksi, jalan lepaskan menonton anime ini. aksi dalam siri ini sangat bergaya dan pantas, dan jalan cerita yang tidak mahu anda tinggalkan. Menceritakan tentang seorang pelajar sekolah tinggi bernama Kurosaki Ichigo yang kehidupannya tidak seperti kanak-kanak biasa kerana dia boleh melihat hantu. Selepas kemalangan dengan hollow (sejenis hantu), dia mendapat kuasa. Dan bermula hari itu, dia memulakan latihan dan tugas sebagai Shinigami, Soul Reaper.

Bleach mendapat rating 8.3 / 10 dengan 32,482 penonton mengundi IMDb.

2. Naruto: Shippuden

Uzumaki Naruto, adalah kuat, hiperaktif, seorang ninja remaja yang sentiasa mencari untuk mendapatkan kelulusan dan pengiktirafan, dan juga untuk menjadi Hokage, yang diakui sebagai pemimpin dan kuat daripada semua ninja di kampung.

Naruto: Shippuden mendapat rating 8.6 / 10 dengan 45,794 penonton mengundi IMDb.

3. One Piece

One Piece Wallpaper HD Free Download.

Jika anda peminat cerita jenis pengembaraan, One piece adalah Anime yang menyeronokkan, penuh dengan gelak ketawa, sedih, suka duka dengan gelagat kerenah ahli kapalnya. Kisah ini tentang Monkey D. Luffy dan kawan-kawannya keluar mengembara untuk mencari harta karun terbesar yang pernah ditinggalkan oleh Pirate legenda, Gol D Roger. Khazanah misteri terkenal bernama “One Piece”.

One Piece mendapat rating 8.6 / 10 dengan 45,794 penonton mengundi IMDb.

4. Dragon Ball Z

Dragon ball z image.

Cerita lagenda ini adalah benda wajib ditonotn sewaktu kecil dahulu, siri aksi yang sangat digemari oleh kanak-kanak yang menceritakan tentang Goku yang telah dibesarkan oleh Master Roshi telah mengetahui bahawa dia adalah dari planet lain, dia dan rakan-rakannya digesa untuk mempertahankan bumi dari serangan musuh yang datang kebumi dari seluruh pelusuk alam untuk menakluk bumi dan merampas kuala mutiara naga.

Dragon Ball Z mendapat rating 8.8 / 10 dengan 79,635 penonton mengundi IMDb.

5. Hunter X Hunter

Menceritakan tentang Gon Freecs seorang anak muda bercita-cita untuk menjadi seorang Hunter yang luar biasa dan berpotensi tinggi. Dengan rakan-rakan hunter beliau mengemabara kemerata tempat bertujuan untuk mencari bapanya yang meninggalkan dia ketika dia masih kecil.

Hunter X Hunter mendapat rating 8.9 / 10 dengan 18,551 penonton mengundi IMDb tetapi popularitinya kurang berbanding dengan ratingnya. Apapun anime ini tetap terbaik.

6. Death Note

Kisah ini menceritakan tentang Kira seorang pelajar sekolah tinggi yang pintar telah terjumpa Death Note kepunyaan Ryuk si malaikat maut. Kira mendapati Death Note itu mampu untuk menbunuh sesiapa sahaja dengan menulis namanya kedalam buku tersebut.

Death Note mendapat rating 9.0 / 10 dengan 116,065 penonton mengundi IMDb. Anime ini juga pernah memegang anugerah best anime of the year 2016.

7. One-Punch Man

Anime yang paling hangat tahun 2015, penuh dengan adegan-adegan yang mencuit hati, jalan cerita yang menarik dan watak hero berbeza dari yang lain. Ia mengisahkan tentang Saitama, seorang wira yang wira hanya untuk hiburan & dapat menewaskan musuh-musuhnya dengan menumbuk tunggal.

One-punch Man mendapat rating 9.1 / 10 dengan 35.034 penonton mengundi IMDb. Anime yang wajib ditonton oleh semua kipas susah mati.

Cerita anime ataupun kartun tidak semestinya untuk kanak-kanak sahaja, ia sesuai dengan semua lapisan umur, Cuba anda bayangkan di Jepun penjualan manga  dan siri animasi lebih tinggi berbanding jualan surat khabar yang mengeluarkan isu semasa. Selain dari menyeronokkan, banyak pegajaran yang disampaikan. Untuk bukan kipas susah mati siri anime, anda boleh cuba berjinak-jinak dengannya.

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

30 Hari Paling Trending

To Top