Connect with us

Oh! Media

(Gambar) 5 Pantai Cantik Dalam Negeri Terengganu

Umum

(Gambar) 5 Pantai Cantik Dalam Negeri Terengganu

Negeri Terengganu merupakan negeri yang sangat cantik dan penduduk sekitarnya juga ramah-ramah belake.

Keunikan negeri Terengganu adalah salah satunya mempunyai banyak pulau-pulau yang terkenal dengan kecantikan dan kebiruan air lautnya.

Kepada yang berhasrat untuk melancong ke pulau, anda sebenarnya tidak perlu keluar negara untuk melihat pulau yang cantik kerana anda boleh pilih sahaja pulau-pulau yang ada di dalam negeri Terengganu ini.

Jom tengok senarai ringkas dibawah;

1. Pantai Keluang

 
Pantai ini bukan terlepak di pulau. Pantai Keluang ini terletak di Daerah Besut. Pantai ini sering dijadikan tempat pengambaran drama mahupun filem kerana permandangan dan pantainya yang cantik.

2. Pulau Lang Tengah

Pulau ini mempunyai kira-kira dalam 15 tapak menyelam di sekitar Lang Tengah , lebih kurang 10 minit perjalanan antara satu-satu tapak.

 3. Pulau Kapas

Walaupun pulau ini terletak agak jauh namun kedatangan anda pasti berbaloi kerana dapat melihat pelbagai batu karang dan malah pulau ini akan menjadi tempat memancing sotong dalam masa-masa tertentu setiap tahun.

4. Pulau Perhentian

Pulau Perhentian terbahagi kepada dua pulau iaitu Pulau Perhentian Kecil dan Pulau Perhentian Besar. Pulau Perhentian Kecil lebih sesuai untuk backpackers kerana mempunyai pelbagai pilihan dan kemudahan bajet. Pulau Perhentian Besar pula lebih maju dan menawarkan kemudahan yang lebih baik , tapi kedua-dua Pulau ini terdapat chalet , asrama dan tapak perkhemahan

5. Pulau Redang

Pulau yang terpanjang di antara sembilan pulau di sepanjang Laut China Selatan yang terletak di luar pantai Kuala Terengganu

OHMEDIA: Negeri Terengganu memang cantik, bandarnya yang terletak di persisir pantai sangat bersih dan nyaman. Jom terokai Terengganu.

——————————————————————

www.facebook.com/ohperfumenista 
Dapatkan perfume pelbagai jenama dengan harga yang giler murah di OH! PERFUMENISTA. Dijamin berkualiti tinggi dan memuaskan hati.  
Hotline : 0122553390

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top