Connect with us

Oh! Media

Viral Video Tangan Digari, JAIS Sahkan Siasat Sajat

Trending

Viral Video Tangan Digari, JAIS Sahkan Siasat Sajat

Viral di media sosial video rakaman memaparkan ahli perniagaan terkenal, Sajat Kamaruzzaman yang dikatakan ditahan dalam keadaan bergari. Video yang dimuat naik seorang pengguna Tiktok itu menjadi tanda tanya orang ramai mengenai punca sebenar dan kesahihan rakaman tersebut.

ADVERTISEMENT
https://www.tiktok.com/@rudyaj01/video/6914507998304013569?sender_device=pc&sender_web_id=6917105952786679298&is_from_webapp=v1

Terbaru, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) mengesahkan pihaknya ada menjalankan siasatan terhadap pengusaha kosmetik tersebut. Unit Korporat JAIS dalam satu kenyataan di Facebook berkata, pihaknya mengambil maklum mengenai video rakaman yang diviralkan di laman sosial itu.

Menerusi kenyataan itu lagi, dimaklumkan bahawa Sajat telah membuat laporan polis berkenaan insiden yang melibatkan beberapa penguatkuasa JAIS baru-baru ini.

Pegawai penguat kuasa JAIS berkenaan juga telah dipanggil bagi memberikan keterangan mengenai laporan yang dibuat.

Turut dimaklumkan, kes Sajat disiasat mengikut Seksyen 10 Enakmen Jenayah Syariah Negeri Selangor No 5 Tahun 1995. Ini berikutan tindakannya dalam Selangor serta beberapa aduan yang diterima mengenai perlakuannya pada tahun 2018 dan 2020.

BACA: “Patut Ke Aku Keluar Dari Agamaku?”, Sajat Luah Rasa Kecewa Kerana Teruk Diperlakukan

Kredit: Sinar Harian, JAIS

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas