Connect with us

Oh! Media

Gara-Gara ‘Layangan Putus’, Ramai Isteri Mula Curigai Suami Sendiri

Trending

Gara-Gara ‘Layangan Putus’, Ramai Isteri Mula Curigai Suami Sendiri

Di media sosial hari ini, heboh diperkatakan mengenai drama bersiri ‘Layangan Putus’ dari Indonesia yang mengisahkan mengenai seorang suami curang ketika isterinya sedang sarat mengandung.

ADVERTISEMENT

BACA: Isteri Curang Beri Alasan Suami Terlalu Sibuk, Mengaku Terlanjur Lagi Di Tahun Baru

Drama ini menampilkan pelakon terkenal Reza Rahadian yang memegang watak Aris iaitu suami kepada Kinan. Manakala watak Kinan pula dimainkan oleh pelakon jelita, Putri Marino.

Aris merupakan seorang suami yang sangat romantik dan baik. Dia sentiasa melayani isteri dengan penuh kasih sayang sehingga membuatkan orang sekeliling berasa cemburu dengan kehidupan Kinan yang sempurna.

Namun, siapa sangka Aris sebenarnya bermain kayu tiga. Perlakuan tersebut lama kelamaan dapat dihidu Kinan sehingga dia bertindak menyiasat sendiri pergerakan suami yang mencurigakan.

Lakonan mantap Aris yang kelihatan baik ‘pijak semut pun, semut tidak mati’ membuatkan para penonton hilang kepercayaan terhadap suami sendiri.

Hidup para suami yang sebelumnya tenang mula kacau bilau apabila isteri menyamakan mereka dengan watak Aris.

@dedemawan17 Tolonglah!!!!!!#layanganputus #fypシ #beranda #beranda ♬ original sound – YFoo ♏

Disebabkan itu, seorang lelaki telah meninggalkan surat terbuka kepada pelakon Reza Rahadian. Katanya disebabkan lakonan yang terlalu ‘menjadi’ dalam Layangan Putus, semua lelaki kini tidak lagi dipercayai oleh pasangan masing-masing.

Di sebalik lakonan mantap tersebut, para suami menjadi mangsa caci maki isteri yang emosi. Lebih melucukan, lelaki ini dengan muka serius mahu tayangan dihentikan dengan serta merta sebelum lebih banyak rumah tangga hancur disebabkan ‘Aris’.

@yunikafoo #filmthailand #filmtiktok #filmviral #lagiviral #bestscenemovie #YukNyanyiYuk #layanganputus ♬ original sound – YFoo ♏

Di episod ketujuh, rata-rata daripada penonton turut ‘koyak’ melihat Kinan menangisi pemergian anak di dalam kandungannya.

Meskipun Aris memujuk, Kinan seolah-olah sudah hilang arah dan menyalahkan suaminya di atas kematian tersebut. Aris yang turut tertekan melarikan diri ke rumah kekasihnya, Lydia.

Kiran mula membuat perancangan untuk mempertemukan mereka bertiga memandangkan suami mati-mati tidak mengaku mempunyai hubungan sulit.

Kredit: TikTok @dedemawan17

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh!Media.

Comments

Lagi dalam kategori Trending

30 Hari Paling Trending

Ke Atas