Connect with us

Oh! Media

Polis Rakam Keterangan Mangsa Gangguan Seksual Ebit Lew

gangguan seksual

Trending

Polis Rakam Keterangan Mangsa Gangguan Seksual Ebit Lew

Sebelum ini kecoh di media sosial apabila seorang pendakwah bebas telah dikaitkan dengan kes gangguan seksual. Individu itu adalah Ebit Lew dan pihak polis telah mengambil keterangan dan melakukan pemeriksaan di rumah Ebit.

ADVERTISEMENT

BACA: 3 Kenderaan Polis Dilihat Masuk Di Kawasan Kediaman Ebit Lew

Terkini, pihak polis dilaporkan selesai mengambil keterangan daripada mangsa gangguan seksual yang terlibat dan dikaitkan dengan Ebit Lew. Perkara ini disahkan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman Datuk Seri Abd Jalil Hassan tanpa mendedahkan identiti mangsa yang terlibat.

Jalil turut tidak mahu mendedahkan jumlah mangsa yang telah diambil keterangan dan masih menunggu saksi lain untuk membantu siasatan.

Masih belum ada perkembangan terbaru lagi, orang ramai yang ada maklumat boleh tampil.

Kes ini disiasat mengikut Seksyen 509 Kanun Keseksaan, Seksyen 14 Akta Kesalahan-Kesalahan Kecil 1955 serta Seksyen 23 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Ebit Lew yang berjumpa media sebelum ini turut menjelaskan dirinya hanya dipanggil untuk membantu siasatan. Diharapkan agar orang ramai tidak membuat sebarang spekulasi selagi siasatan kes tidak selesai.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas