Connect with us

Oh! Media

azman naim

Trending

Penyanyi Lagu Parodi, Azman Naim Muncul Dalam Kampung Pisang?

Penyanyi lagu parodi PKP, Azman Naim yang sebelum ini tular di media sosial nampaknya semakin popular dan dikenali.

BACA: Sultan Johor Titah TMJ Cari Brader Parodi Lagu PKP Vaksin

IKLAN

Azman atau nama sebenarnya Mohd Nur Azman Naim,36, yang dihubungi media turut berhasrat untuk mengetengahkan lagu-lagu berunsur nasihat dan kemasyarakatan selepas lagu My Sejahtera Way nyanyiannya menjadi tular, baru-baru ini.

Dia dalam pada itu turut terkejut melihat penerimaan drastik masyarakat terhadap lagu dendangannya dan menganggap itu semua sebagai satu pencapaian yang cukup bermakna buat dirinya.

Saya terharu dan terkejut apabila video itu mendapat sambutan luar biasa. Daripada cuma 14,000 orang, kini Instagram saya hampir mencecah 80,000 pengikut. Saya bukan penghibur dan bukan tampil untuk sekadar menghibur. Sebaliknya saya mahu menjadi penyampai mesej kepada rakyat mengenai isu-isu masyarakat semasa.

Terdahulu, video parodi yang disadur daripada lagu asal yang berjudul My Way nyanyian Frank Sinatra itu turut mendapat perhatian Tunku Mahkota Johot, Tunku Ismail Ibrahim.

Saya lebih ke arah jiwa klasik dan muzik metal ekstrim. Kalau lagu-lagu terkini, memang tidak boleh masuk kerana lebih kuat kepada lagu 1980-an atau 1990-an. – jelas Azman lagi.

Berikutan itu, Azman mendedahkan bahawa dia dihubungi ramai pihak yang menawarkan tawaran berlakon dan juga menyanyi.

Namun, dia terpaksa menolak bukan kerana berlagak atau seumpamanya namun ia tidak sesuai dengan jiwa serta pendekatan asal dia melakukan parodi pada awalnya.

Bagaimanapun, dalam perkongsian terbaru Azman di TikTok menunjukkan dia berada dalam sebuah set pergambaran bersama pelakon-pelakon Mamat Khalid. Nampaknya Azman akan buat persembahan khas dalam Kampung Pisang Bersiri-Siri nanti. Sama-sama kita nantikan!

Kredit: Tiktok

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Sayalah penulis sepenuh masa di Oh! Media yang selalu temani awak di saat susah nak tidur tu. Nak tahu apa yang terkini dan viral boleh cari nama abang ok!

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas