Connect with us

Oh! Media

“Pekerjaan Kita Sebagai Penyanyi Dah Tak Ada Value”, Aepul Roza Beri Pandangan Mengenai Usahawan Sibuk Nak Jadi Penyanyi

Oh! Artis

“Pekerjaan Kita Sebagai Penyanyi Dah Tak Ada Value”, Aepul Roza Beri Pandangan Mengenai Usahawan Sibuk Nak Jadi Penyanyi

Aepul Roza, vokalis Kumpulan Drama Band memberi pandangan tindakan segelintir usahawan yang berlumba untuk menjadi penyanyi dan menghasilkan lagu mampu menggugat karier penyanyi lain dalam industri muzik tempatan.

ADVERTISEMENT

Menurut Aepul juga, kecanggihan teknologi juga memudahkan sesiapa sahaja yang mahu menjadi penyanyi walupun tidak mempunyai bakat.

Ada rasa terkilan sikit sebab bila perkara-perkara begini (usahawan jadi penyanyi) dibiasakan, kita akan dapat rasa pekerjaan sebagai penyanyi seperti sudah tiada nilai.

Sebab sesiapa sahaja boleh menyanyi apatah lagi dengan bantuan teknologi canggih, nyanyilah macam mana pun, ia boleh jadi lagu.

Namun, Aepul Roza tidak menolak perbuatan golongan ini untuk menjadi penyanyi adalah strategi perniagaan yang baik dalam memperkenalkan produk mereka kepada pelanggan.

Kalau kita tak dengar, ataupun tidak bagi perhatian pada dia, mereka akan stop. Tapi kalau kita bagi perhatian selagi tu mereka akan buat.

Kredit: mStar

+ Baca respon pembaca di Facebook dan Telegram Oh! Media.

Lagi dalam kategori Oh! Artis

30 Hari Paling Trending

Ke Atas