Connect with us

Oh! Media

Merinding! James Wan Selitkan Elemen Mendebarkan Dalam Aquaman and The Lost Kingdom!

James Wan pengarah Aquaman 2

Trending

Merinding! James Wan Selitkan Elemen Mendebarkan Dalam Aquaman and The Lost Kingdom!

Baru-baru ini, kami diberi kesempatan untuk hadir ke screening filem terbaru dari komik terkenal, DC iaitu Aquaman and The Lost Kingdom arahan James Wan. 

ADVERTISEMENT

Walaupun hanya sekadar teaser 15 minit, tak dinafikan filem arahan anak kelahiran Kuching, Sarawak ini tak pernah gagal menghasilkan cinematografi yang terbaik! Memang hit after hit!

Kami sangat terpukau dengan setiap detail dalam filem ini yang mana bagi kami, ia merupakan salah satu elemen penting yang membuatkan kami rasa ia sangat teruja dan mendebarkan. 

Bukan itu saja, selepas 15 minit siaran, kami turut diberi kesempatan untuk beramah mesra bersama orang penting yang juga merupakan tulang belakang filem ini, seorang pengarah yang disegani, James Wan. 

Pengarah terkenal itu berkongsi filem kali ini mempunyai sedikit kelainan dari segi pembangunan watak yang mana ia banyak dibantu dengan teknologi-teknologi terkini, membuatkan filem ini lebih seronok untuk didalami. 

Pengarah tersohor negara itu juga menyatakan bahawa dia banyak mengambil inspirasi daripada komik DC sendiri dalam membantu untuk menambahbaik setiap watak di dalam filem keluar baru ini. 

Selain itu, James Wan berkongsi bahawa memandangkan beliau telah biasa mengarah filem-filem seram terkenal seperti siri Insidious, beliau tidak melepaskan peluang untuk menyelitkan sedikit elemen mendebarkan dalam Aquaman and The Lost Kingdom. 

Beliau turut menceritakan tentang bagaimana cerita-cerita hantu tempatan banyak memberi pengaruh serta inspirasi kepada dirinya dalam penghasilan filem.

Kalau tanya kami adakah 15 minit itu berbaloi untuk ditonton, semestinya kami jawab YA! Jadi, tunggu apa lagi, saksikan Aquaman and The Lost Kingdom di pawagam berdekatan pada 21 Disember dengan kuasa 5G U Mobile.

Psst, kami juga ada interview James Wan tau. Kalau nak tahu, jangan lupa ikuti kami di TikTok sekarang!

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas