Connect with us

Oh! Media

Ifa Raziah Beri Penjelasan Kenapa Mahu Vaksin Pfizer

ifa raziah pfizer

Trending

Ifa Raziah Beri Penjelasan Kenapa Mahu Vaksin Pfizer

Baru-baru ini kecoh apabila seorang pelakon dan pengacara popular, Ifa Raziah dikecam warganet kerana memilih untuk disuntik vaksin jenama Pfizer sahaja.

ADVERTISEMENT

Ifa dalam satu hantaran di laman media sosial Tiktoknya menjelaskan dia mahu vaksin Pfizer kerana mahu ke Singapura atas urusan perniagaan.

Dalam video berkenaan Ifa berpendapat vaksin jenis Pfizer diyakini dan amat sesuai dengannya yang mempunyai masalah kesihatan.

https://twitter.com/Sharmsoul/status/1414191121798860801

Isu ini tular apabila seorang pengguna Twitter membuat hantaran tentang seorang selebriti yang hadir ke Pusat Pemberian Vaksin (PPV) tetapi mahu vaksin jenis Pfizer kerana ingin ke luar negara.

Ifa dalam salah satu hantaran di laman sosial Instagramnya berkata, tak salah nak memilih vaksin yang terbaik untuk diri sendiri asalkan tidak menghasut orang lain tidak mengambil vaksin.

Manakala, seorang pengguna di Twitter pula, IsmanKamarul berkongsi perbualannya dengan Ifa Raziah di ruangan mesej peribadi dan pelakon itu menjelaskan bahawa dia memilih vaksin Pfizer kerana masalah kesihatan dirinya.

Menurut Ifa, dia bertindak demikian bukan kerana mahu menunjuk diva ataupun mengada tetapi atas nasihat doktor yang merawatnya.

Kredit : Ifa Raziah I IsmanKamarul

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Penulis sepenuh masa di Oh! Media berkaitan isu-isu menarik dan yang pasti terkini

Lagi dalam kategori Trending

30 Hari Paling Trending

To Top