Connect with us

Oh! Media

DBKL Tutup Premis Menawarkan Perkhidmatan Urut Dan Aktiviti Hubungan Sejenis

Trending

DBKL Tutup Premis Menawarkan Perkhidmatan Urut Dan Aktiviti Hubungan Sejenis

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) bertindak menutup sebuah premis urut yang beroperasi tanpa lesen di Warisan City View, Ceras Kuala Lumpur. DBKL menerusi Jabatan Penguatkuasaan (JPK) telah melaksanakan Operasi Tindakan Khas Terhadap Premis Urut (GAY) pada petang semalam.

ADVERTISEMENT

Melalui perkongsian di akaun Facebook rasmi DBKL, siasatan dan risikan yang dilakukan mendapati berlakunya aktiviti tidak bermoral itu di tingkat dua pemis berkenaan yang melibatkan lapan buah bilik dijadikan tempat urut dan aktiviti seks sejenis.

Bukan itu sahaja, semakan mendapati premis berkenaan tidak mempunyai lesen yang sah sebagai pusat urut di DBKL.

Hasil serbuan didapati kesemua yang ditahan bukan warganegara terdiri daripada lima orang warga Vietnam, Syria dan Indonesia sebagai tukang urut. Dua orang warga Myanmar sebagai pelanggan dan seorang warga Indonesia sebagai penjaga premis. Mereka ditahan dan diambil keterangan bagi proses dokumentasi DBKL.

Tindakan penguatkuasaan dengan mengeluarkan 1 notis kompaun di bawah UUK 3(1), Undang-Undang Kecil Pelesenan Tred Perniagaan dan Perindustrian ( WPKL ) 2016 dan tindakan sita 25 pelbagai peralatan premis turut dilakukan (kondom, minyak pelincir dan lain-lain peralatan).

Ekoran itu, DBKL menutup serta merta premis berkenaan menerusi Seksyen 101(1)(v), Akta Kerajaan Tempatan 1976 dan tindakan ini dilakukan mengikut peruntukan undang-undang, bidang kuasa serta S.O.P DBKL.

Kredit : Facebook DBKL

+Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Trending

Ke Atas